Friss! Hosszan tartó rákbetegség után elhunyt a közismert színész

Pete Postlethwaite nemzedékének egyik legkarizmatikusabb karakterszínésze volt.

2011. január 2-án, 64 éves korában, egy shropshire-i kórházban hosszan tartó rákbetegség után elhunyt Pete Postlethwaite, jelentette be hivatalosan közeli barátja, Andrew Richardson újságíró.

Pete Postlethwaite 1946. február 16-án született Warringtonban, színészi karrierjét különféle sorozatokban és tévéfilmekben kezdte a hetvenes évek közepén, az áttörésre pedig egészen a nyolcvanas évek végéig kellett várnia.

Kiváló karakterszínész volt

1988-ban kapta meg a Távoli hangok, csendélet című filmdráma főszerepét, emlékezetes alakítása ellenére az elkövetkező évtizedekben a rendezők mégis többnyire fontos, de kisebb lélegzetű mellékszerepeket kínáltak neki.

Kiváló alakításainak köszönhetően nemzedéke egyik legkiválóbb karakterszínészévé nőtte ki magát, aki számos művész- és tömegfilmben bizonyította egyedülálló tehetségét.

A kilencvenes években láthattuk az Alien 3 - A végső megoldás: halálban, Az utolsó mohikánban, a Rómeó és Júliában és a Közönséges bűnözőkben, az Apám nevében című filmért pedig a legjobb mellékszereplő Oscar-díjára jelölték 1994-ben.

A világ legjobb színésze

1997-ben kétszer is együtt dolgozott Steven Spielberggel, méghozzá Az elveszett világ: Jurassic Park és az Amistad című filmekben, a rendező pedig méltán nevezte őt a világ legjobb színészének.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

Betegsége ellenére egészen a haláláig dolgozott, az elmúlt években olyan sikeres mozikban tűnt fel, mint az Eredet, a Titánok harca vagy a Solomon Kane, legutóbb pedig a Tolvajok városában találkozhattunk vele.

A filmes szakmán kívül felesége, Jackie - akivel 2003-ban házasodott össze - és két gyermeke, William John, illetve Lily Kathleen gyászolja. Személyében a filmvilág az egyik legkarakteresebb színészét veszítette el.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük