Így néz ki most a súlyos beteg Michael J. Fox

Mindössze egy évtizede volt csak a pályán, amikor a Parkinson-kór megtámadta Michael J. Fox szervezetét.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs is annál szomorúbb, mint amikor egy ígéretes pályafutást egy szörnyű betegség tör derékba, főleg egy olyan sztárét, aki a sikerek és a hírnév ellenére sosem veszítette el a józan eszét és határozottan tartotta magát távol a zülléstől és a káros életmódtól.


A 47 éves Michael J. Fox filmes karrierje a nyolcvanas évek elején indult be, néhány évvel később pedig már igazi fiatal szupersztárként ünnepelte az egész világ, köszönhetően a Vissza a jövőbe hatalmas sikerének, amiért Golden Globe-ra is jelölték.

Az évtized végén Brian De Palma kíméletlen háborús filmjében azt is bebizonyította, hogy a drámai szerepekkel is megbirkózik.

A háború áldozataiban egy olyan Vietnámban harcoló katonát alakított, akiben maradt még lelkiismeret, ezért nem vett részt egy helyi lakos megalázásában és megerőszakolásában.

Családja a mai napig nem hagyta cserben

Ebben az időben karrierje csúcsán volt, ám az élet közbeszólt. A Doc Hollywood 1990-es forgatásán jelentkeztek nála a Parkinson-kór korai tünetei, de csak egy évvel később diagnosztizálták nála a betegséget. Ezt ezután évekig titokban tartotta, mindössze családja és néhány közeli barátja tudott róla.

Színészek és szerepek

Nézegess képeket!

Elolvasom
1998-ban döntött úgy, hogy hivatalosan is bejelenti, hogy Parkinson-kóros, 2000-ben pedig – miután állapota egyre romlott – részlegesen vissza is vonult a filmiparból, habár a mai napig fel-felbukkan rövidebb időre a tévében és a vásznon.Felesége, Tracy Pollan – akivel 1988-ban házasodott össze - a mai napig kitart mellette, és négy gyermekük sem fordított hátat az apjának a kétségbeejtő helyzet ellenére.
Ezt is szeretjük