"Sírással küszködve ordítottam!" Kovács Áron az életét megkeserítő betegségről vallott

Kovács Áron kisgyerekkora óta cukorbeteg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A betegségek nem tesznek különbséget az ismert és hétköznapi emberek között. Hazánk közkedvelt sztárjai közül többeknek kellett már farkasszemet nézniük a különféle daganatos betegségekkel, de ugyanígy akadnak köztük olyanok is, akik már évtizedek óta cukorbetegek.

Erős Antóniánál például 25 éves korában diagnosztizálták ezt a betegséget - az RTL Klub műsorvezetője ezért Egy csepp figyelem néven olyan alapítványt hozott létre, amely a cukorbetegség korai felismeréséért és megelőzéséért küzd.

Vissza akarta kapni az életét

Kovács Áron saját bevallása szerint csak kilencéves volt, amikor közölték vele, hogy diabéteszes. A hír először szörnyen lesújtotta - mint a Bestnek elmondta, első gondolata az volt, hogy vissza akarja kapni az életét. Ám végül nem hagyta, hogy a betegségtudat győzedelmeskedjen felette.

Felkavaró vallomásában kifejtette, hogy éppen ez adott neki emberfeletti erőt ahhoz, hogy ne süllyedjen el az önsajnálat és a kisebbségi érzés mocsarában, hanem küzdjön. Kamaszkorában túltengett benne a bizonyítási vágy, azt akarta, mindenki tudja, betegsége ellenére teljes értékű ember.

Egyetlen pillanatra sem adta fel a küzdelmet

Az Áll az alku fenegyereke felidézte azt a szomorú esetet is, amikor 13 évesen kórházba került, ahol azért veszett össze két diabéteszes felnőttel, mert  idegesítette kishitűségük, illetve, mert úgy érezte, ők már feladták azt a küzdelmet, aminek ő még csak az elején járt.

Napjaink legnépszerűbb magyar tévései

Nézegess képeket!

Elolvasom

A végén sírással küszködve ordított velük, mondván, csak azért, mert cukorbetegek, nem kevesebbek bárki másnál. Az azóta eltelt évek során sem adta fel egy pillanatra sem, pedig nem rejtette véka alá, hogy manapság is megkeseríti életét a cukorbetegség.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Kovács Áron elmondta, hogy a napi vércukorszint-mérés és inzulininjekciók mellett gyakran megesik vele, hogy éjszaka nem tud rendesen aludni, illetve hajnalban egyszer csak felébred, mert leesett a cukra. A megpróbáltatások ellenére azonban nem panaszkodik, mert tudja jól, hogy mindenkinek van valamilyen problémája.

Fotó: TV2

Ezt is szeretjük