Ilyen volt, ilyen lett: Keanu Reeves

Keanu Reeves nemzedéke egyik legtitokzatosabb alakja, aki egyaránt szerepet vállal művész- és tömegfilmekben.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Keanu Charles Reeves Bejrútban született 1964. szeptember 2-án. Különleges keresztnevét nagybácsija után kapta - a Keanu egy hawaii szó, ami hegyi, hűvös szellőt jelent. Amikor Hollywoodba érkezett, ügynöke úgy gondolta, ez a név túl egzotikus, és akadályozhatja a befutásban, ezért a stáblistákon kezdetben K. C. Reevesként tüntették fel.

Pályafutását kilencévesen kezdte, amikor is szerepet kapott egy színpadi produkcióban. Ezt követően számos sorozatban és reklámfilmben tűnt fel, többnyire kisebb szerepekben. Első komolyabb alakítását az 1986-os Friss vér című sportfilmben láthattuk, amiben ő formálta meg a Heaver nevű hokijátékost.

A kilencvenes évek tinisztárja lett

Az évtized során a Féktelen folyó című dráma lelkiismeret-furdalástól szenvedő tinédzserének eljátszásával már a kritikusok figyelmét is felhívta magára. Aztán a Billy és Ted zseniális kalandja és a Billy és Ted haláli túrája című vígjátékok egyetlen csapásra körülrajongott tinisztárt csináltak belőle, ő maga azonban sosem szeretett ebben a szerepben tetszelegni.

A kilencvenes években még inkább megerősítette munkássága kétarcúságát, hiszen egyaránt szerepet vállalt igényes művészfilmekben és látványos tömegfilmekben. Az Otthonom, Idaho című alkotásban például egy homoszexuális fiút alakított, Francis Ford Coppola Drakulájában Jonathan Harker bőrébe bújt, a Féktelenülben pedig buszsofőrként is bemutatkozott.

Akciózik és romantikázik egyszerre

Karrierjére a koronát az ezredforduló körüli években a Mátrix-trilógiával tette fel, melyek látványeffektusainak nagy részét saját zsebből fizette. Azóta felbukkant szívmelengető romantikus mozikban, scifiben és akciófilmekben, elég csak a Ház a tónál, Az utcai királyai vagy az Amikor megállt a Föld című alkotásokra gondolni.

Ami a magánéletét illeti, bőven kijutott neki a személyes tragédiákból. Szerelme, Jennifer Syme teherbe esett tőle, ám babájuk 1999 decemberében halva született, Syme pedig 2001 áprilisában életét vesztette egy autóbalesetben.

A kilencvenes évek legkedveltebb sztárjai most

Nézegess képeket!

Elolvasom

Párkapcsolatairól a fentieken túl nem sokat lehet tudni, mivel köztudottan kerüli a feltűnést. Talán ezek miatt, illetve, hogy nem házasodott meg, terjedtek el róla olyan pletykák, miszerint meleg, ám ez nem tűnik túl valószínűnek.
Ezt is szeretjük