Kísérteties! A fiatalon elhunyt James Dean utolsó fotói

A kultikus színész még 25 éves sem volt, amikor egy méregdrága sportkocsiban életét vesztette.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

James Dean tragikusan fiatalon és váratlanul, 24 éves korában hunyt el 1955-ben egy autóbalesetben. Az ötvenes évek első felében számos élő műsorban szerepelt, és olyan apró szerepekben, ahol a nevét fel sem tüntették a stáblistákon. 

 

Nevét mindössze három legendás alakításával írta be a film történetébe, melyek közül a Haragban a világgal bizonyult a legmaradandóbbnak.

James Deant halála után két alkalommal is jelölték posztumusz Oscarra, de a díjat sajnos egyik alkalommal sem kapta meg.

Az édentől keletre kirobbanó sikere ráadásul számára egyet jelentett a végzettel, ugyanis ebből a pénzből vette meg azt a Porsche 550 Spyder sportkocsit, amiben 1955. szeptember 30-án életét vesztette.

Volt, aki figyelmeztette

A jóképű színészről készült utolsó, hátborzongató fotókon is a Porschéjában ül, mosolyogva, büszkén, lazán, mit sem sejtve a közeledő tragédiáról.

Minden idők 20 legszexisebb pasija

Nézegess képeket!

Elolvasom

Pedig Alec Guinness figyelmeztette Deant nem sokkal a halála előtt, hogy ne üljön bele abba a kocsiba, különben egy héten belül halott lesz. A legendás angol színésznek pedig kísérteties módon igaza lett.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Dean korai halála nagyban hozzájárult ikonná válásához, és habár fájón félbemaradt karrierje, azóta is csak a legnagyobb színészekhez mérik. A sztár utolsó filmjének, Az óriás forgatása közben karambolozott, Dean nevét pedig nyugodtan odatehetjük Marlon Brando, Robert De Niro vagy Jack Nicholson neve mellé.

Ezt is szeretjük