Bevallotta! Gyűlöli Rowlingot Harry Potter

Bárcsak ne írt volna regényt

A húszéves fiatalember meglepő vallomása hallatán az ember azt sem tudja, sírjon vagy esetleg nevessen.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Harry Potter naponta több százszor is elátkozza azt a napot, amikor az azóta milliárdossá vált J.K. Rowling fejéből kipattant a villámló homlokú varázslótanonc története.


Persze mielőtt még bárki hálátlan dögnek nevezné, jelen esetben nem Daniel Radcliffe-ről, a Potter-fiú megformálójáról van szó, hanem egy vele egyidős, húszéves brit fiatalemberről, aki történetesen a Harry Potter névre hallgat. Az 1989-es Potter elmondása szerint élete első kilenc évét töltötte normálisan, ám miután Rowling első könyve, a Harry Potter és a bölcsek köve nem várt sikert aratott, minden megváltozott.

- Az életem azóta kész rémálom. Mintha az emberek egyszerűen elfelejtették volna, hogy én már rég Harry Potter voltam, mikor a könyv kijött. Eleinte persze azt gondoltam, milyen jópofa, hogy rólam neveztek el egy regényhőst, de most már azt kívánom, bárcsak Rowling egy másik nevet használt volna - árulta el.

Mindig magyarázkodnia kell

Ugyanis egyszerűen senki nem hisz neki, amikor bemutatkozik, ráadásul rögtön kacagásban törnek ki az emberek - akár bérletet akar venni, akár valahol elkérik az adatait. A Lloyds banknál pedig, ahol alkalmazásban áll, meg kellett mutatnia minden okmányát, hogy bebizonyítsa, nem hazudott, amikor kitöltötte a jelentkezési lapot. És minekutána kiderült, valóban ő Harry Potter, kivételesen engedélyezték neki, hogy a telefonos ügyfélmegkereséseknél ne használja a teljes nevét.

De nemcsak a munkahelyén akadtak gondjai: az iskolában a tanárok sem hagytak volna ki egyetlen poént sem, hogy célozgassanak varázstudományára. A telefonbetyárok szintén gyakran hívogatják, majd miután bemutatkozott, röhögve lecsapják a kagylót. Sőt, vannak olyan szemtelenek, akik nem átallnak rákérdezni arra, hogy funkcionál a varázsvesszője.

Ám bármennyire is tiltakozik, mégis már-már kísérteties hasonlóságot mutat a varázslótanonccal - amellett, hogy egyidős Radcliffe-fel, a történetbéli Harry-hez hasonlóan neki is van egy sebhelye a homlokán, mivel 15 éves korában nekirohant egy villanyoszlopnak.

15 sztár a Kígyó jegyében

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egyébként Rowling korábban elmesélte, miért is döntött éppen a Harry Potter név mellett. A Harry mindig is tetszett neki - ha fia született volna, ennek kereszteli.

A Pottert pedig gyerekkorában, egy, a szomszédjukban élő család viselte, és mivel kellemes emlékeket idéz benne a név, ezért választotta.

Ezt is szeretjük