Cseppet sem szégyelli! Gesztesi Károly először vallott őszintén eltitkolt múltjáról

Gesztesi Károly nem tagadja, kétkezi munkára is hajlandó a megélhetésért.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztesi Károly hazánk egyik legnépszerűbb és legfoglalkoztatottabb színésze, ám ez nem volt mindig így, múltjának kevésbé fényes időszakáról pedig a közelmúltban az Aktívnak mesélt.

Shrek magyar hangja a nyolcvanas évek második felében szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, 1988 és 1990 között pedig a Thália Színház társulatának tagjaként dolgozott.

Krumplit enni krumplival

- Én tudok kurmplit enni krumplival egy hónapig, engem ez nem érdekel - kezdte vallomását Gesztesi Károly, aki igazi túlélőnek tartja magát, és, mivel neki a színészet a szerelme, sosem akart a színházi munkáktól függni.

A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján éppen ezért néhány hónapra külföldre utazott, hogy ott keresse meg a napi betevőt: Hollandiában bárzongoristaként lépett fel különböző éttermekben.

Gesztesi Károly saját bevallása szerint egyébként ma is megtenné ugyanezt, ha a szükség úgy kívánná, mivel más kollégáival ellentétben egyáltalán nem tartja magát különlegesnek vagy pótolhatatlannak.

Nem szégyen a kétkezi munka

- Túlmisztifikáltuk annak idején, hogy egy színész az nagy művész, a túrót, szerintem a színész nagy művész a színpadon abban a három órában, amíg ott kell dolgoznia, utána pedig ugyanaz az ember - fejtette ki álláspontját.

A legnépszerűbb férfi szinkronhangok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hozzátette, hogy a színészek - ha úgy hozza a szükség - elmehetnek villanyt, gázt szerelni vagy akár pincérnek is, mint például Hujber Ferenc vagy Bubik István, mert határozott álláspontja szerint nem szégyen a kétkezi munka.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Gesztesi Károly jelenleg Nádas György humoristával egy olyan darabot próbál, melyet bárhol tudnak majd játszani, az előadás pedig olyan emberekről szól, akik a kimerültség miatt pszichiátriára kerülnek.

Fotó: TV2 Sajtószoba.

Ezt is szeretjük