Gyász! Szívrohamban elhunyt Michael Jackson

Az első hírek szerint a popsztárnak megállt a szíve és kómába esett, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kórházába szállították.

Amikor az orvosok Holmby Hillsbeli otthonából helyi idő szerint délután elvitték, már nem lélegzett és nem volt pulzusa. Újraélesztése eredménytelen volt.

Ellentmondó jelentések láttak napvilágot állapotáról; helyi forrásokra hivatkozva a Los Angeles Times és a CBS News arról adott hírt, hogy meghalt, a CNN hírtelevízió azonban hosszú ideig nem erősítette meg a hírt.

Michael Jackson élete képekben

Nézegess képeket!

Elolvasom

Később az NBC közölte, a család egy barátja megerősítette, hogy a szupersztár valóban elhunyt. Egyes jelentések szerint a kórházban is megkísérelték újraéleszteni, de az énekes már semmilyen életjelet nem mutatott.

A popsztár halálát később orvosok is megerősítették, akik elmondták, hogy már mély kómában volt, amikor a kórházba került. Michael Jackson a kórháztól 2 és fél mérföldre, mintegy 6 percnyi autóútra lakott. A kórház előtt nagy tömeg gyűlt össze, várva a híreket az énekes állapotáról - írja az MTI.

Júliustól 2010-ig tervezte londoni koncertsorozatát

Michael Jackson néhány hónapja jelentette be, hogy idén nyáron újra színpadra áll és 50 fellépésből álló fergeteges koncertsorozatot ad a londoni O2 Arénában. A pop királyának váratlan bejelentését kirobbanó lelkesedéssel fogadták rajongói, habár már a sajtótájékoztató hatalmas botrányt kavart, sokak véleménye szerint ugyanis akkor már egy Jacko-hasonmás jelent meg a nyilvánosság előtt, mivel az énekes rendkívül legyengült állapotban volt.

Jacko egészségügyi állapotáról az elmúlt hónapokban aggasztó hírek láttak napvilágot, jó ideje feltűnően kerülte a nyilvános szerepléseket, de mestere, James Brown temetésére azért ellátogatott Amerikába. Tavaly Christian Audigier divattervező ötvenedik születésnapi buliján is megjelent, de fellépést nem vállalt. Állapota már akkor is szomorú tette a sztárvendégeket, áprilisban pedig tolószékben ülve kapták lencsevégre a lesifotósok egy könyvesboltban a súlyos beteg énekest.

Túlhajszolta magát, hogy egyenesbe jöjjön

Egyes vélemények szerint a popikon adósságait akarta rendezni a fellépésekkel, hiszen neverlandi birtokától és hatalmas személyzetétől és kénytelen volt megválni súlyos tartozásai miatt.

Az elmúlt évek zenészhalottai

Nézegess képeket!

Elolvasom

- Köszönöm a szeretetet és a támogatást, és szeretném, ha tudnátok srácok, hogy nagyon imádlak titeket. Nem tudom, hogyan fogok végigcsinálni ötven koncertet. Nem vagyok valami nagy étvágyú ember, de muszáj lesz felszednem néhány kilót. Mindeközben nagyon mérges vagyok, amiért 50 show-ra növelték a fellépéseim számát. Csak tizet akartam eredetileg egy világkörüli turné keretén belül, nem pedig ötvenet egy városban – osztotta meg érzéseit rajongóival a Burbanks Studio előtt, ahol Jackson a koreográfiát gyakorolta.

Már gyerekként is zseni volt

Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született Gary-ben. A Jackson-család hetedik gyermeke 11 éves korában lépett a profi showbiznisz világába a Jackson 5 nevű formáció tagjaként, majd 1971-ben kezdett szólókarrierbe, de ekkor még nem vált ki az együttesből. Joggal érdemelte ki A Pop Királya megtisztelő címet, hiszen lemezei közül öt is – köztük a Thrillerrel és a Baddel - a világ legtöbb példányban eladott albumai közé került.

Sztárok plasztika előtt és után

Nézegess képeket!

Elolvasom

Zenéjének hatása a mai napig tart

Jackson ikonná válásához nagyban hozzájárult különleges zenei világa, egyedi mozgása ás tánctudása. A bravúros moonwalkkal vagy a robotokat idéző koreográfiával szó szerint megőrjített rajongóit a koncerteken, de ugyanezekkel az egyedi mozdulatokkal a klipekben is elkápráztatta a nézőket. Éneklési és zenei stílusa a mai napig erőteljes hatást gyakorol a fiatal hip-hop, R&B és popzenészekre. A népszerű sztár saját alapítványán keresztül mindig bőkezűen adományozott, egyes források szerint több tíz millió dollárra tehető az általa jótékonyságra fordított pénzek összege.

Azon kevés zenészek közé tartozik, akiket kétszer iktattak be a Rock and Roll Hall of Fame-be, 13 Grammy-díjával és 13 number one slágerével pedig kiérdemelte a minden idők legsikeresebb előadójának járó Guiness-rekordot.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük