Így néz ki most Brigitte Bardot, egykori szexszimbólum

Brigitte Bardot, a hatvanas évek kultikus rajongással övezett bombázója ma már a világtól visszavonultan él.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Brigitte Bardot 1934. szeptember 28-án született Párizsban. Gyerekkorában balettozni tanult, 15 évesen pedig már modellszerződést ajánlottak neki, és az Elle a címlapon közölte a róla készült fotót.


Habár a színpadon is szerepelt néhány alkalommal, pályafutását fotómodellként kezdte, filmes karrierje pedig csak az ötvenes évek elején indult be.

Igazi szexszimbólum volt

18 évesen ment feleségül Roger Vadim rendezőhöz, aki ügyesen menedzselte gyönyörű feleségét.

Az 1956-os És Isten megteremté a nőt című mozinak és túláradó szexepiljének köszönhetően azonnal a nemzetközi szexszimbólumok sorába emelkedett.

A kasszasikerek mellett a hatvanas években feltűnt olyan neves rendezők filmjeiben is, mint Ingmar Bergman, Henri-Georges Clouzot vagy Jean-Luc Godard.

40 évesen váratlanul visszavonult

1973-ban 40 éves korában váratlanul vonult vissza a filmezéstől, azóta pedig lelkes állatvédőként és jobboldali politikai aktivistaként szerzett hírnevet magának.

Szélsőséges megjegyzései és nézetei miatt sokan támadják, Bardot ugyanis rendszeresen hangoztatja, hogy elítéli az emigránsokat, a különböző etnikumok párkapcsolatát és a Franciaországban élő iszlám vallásúakat.


Ezen gyűlölködő megjegyzései miatt öt alkalommal ítélték el a bíróságon.
Az egykori szexbomba – aki nagyban hozzájárult a bikini-divat világméretű elterjedéséhez – az elmúlt évtizedek során megdöbbentő változáson ment keresztül.

Az egykor ellenállhatatlanul vonzó Brigitte Bardot-ból mostanra alaposan elhanyagolta magát, és sokat veszített híres bájából.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A 74 éves legendás színésznő a mai napig aktívan folytatja politikai és jogi tevékenységét.

Ezt is szeretjük