Fogj egy szálat a hajadból, és nézd meg a végét: melyik képre hasonlít?
Így ápold!
Bizony, a haj nem csupán töredezik. Minden sérülés más.

Dia

	Sima ipszilon	Ez a legáltalánosabb hajvég-töredezettség. Kettéválik a hajszál vége a roncsolódások miatt. Ilyenkor még segít helyrehozni a kárt és regenerálni a hajvégeket a sima hajkondicionáló vagy hajbalzsam.

Sima ipszilon

Ez a legáltalánosabb hajvég-töredezettség. Kettéválik a hajszál vége a roncsolódások miatt. Ilyenkor még segít helyrehozni a kárt és regenerálni a hajvégeket a sima hajkondicionáló vagy hajbalzsam.

Dia

	Tollas vagy seprűs	Ez az egyik legsúlyosabb fajta sérülés a hajon. Minden oldalon, a haj bármelyik részén, akár a töveknél vagy a végeknél többágú töredezettség alakul ki. Ezt a károsodást sajnos már nem lehet helyi kezeléssel helyrehozni. Szükséges levágni a sérült részt vagy keratinos balzsammal ápolni. A hőformázás nagyon ellenjavallott ennél a hajnál.

Tollas vagy seprűs

Ez az egyik legsúlyosabb fajta sérülés a hajon. Minden oldalon, a haj bármelyik részén, akár a töveknél vagy a végeknél többágú töredezettség alakul ki. Ezt a károsodást sajnos már nem lehet helyi kezeléssel helyrehozni. Szükséges levágni a sérült részt vagy keratinos balzsammal ápolni. A hőformázás nagyon ellenjavallott ennél a hajnál.

Dia

	Három- vagy többágú	Nemcsak egyszerűen kettéválik a haj a végeken, hanem többfelé szakad, akár öt vékony szál is lehet belőle. Ez már komolyabb ápolást igényel. A kimosható kondicionáló mellett hetente kétszer kezeld mélyhidratáló balzsammal a tincseket, hogy helyrejöjjenek.

Három- vagy többágú

Nemcsak egyszerűen kettéválik a haj a végeken, hanem többfelé szakad, akár öt vékony szál is lehet belőle. Ez már komolyabb ápolást igényel. A kimosható kondicionáló mellett hetente kétszer kezeld mélyhidratáló balzsammal a tincseket, hogy helyrejöjjenek.

Dia

	Dupla ipszilon	Ez az a jelenség, amikor több ipszilon formájú törés van a hajszálon, akár egymásból kinőve is. A többszörösen kettényílt hajon elsősorban olyan hajápoló segít, amelyet nem szabad kiöblíteni a hajból. A táplálkozásodon is módosíts, és egyél olyan E-vitamin-tartalmú ételeket, amelyek belülről építik a szétvált hajszálakat.

Dupla ipszilon

Ez az a jelenség, amikor több ipszilon formájú törés van a hajszálon, akár egymásból kinőve is. A többszörösen kettényílt hajon elsősorban olyan hajápoló segít, amelyet nem szabad kiöblíteni a hajból. A táplálkozásodon is módosíts, és egyél olyan E-vitamin-tartalmú ételeket, amelyek belülről építik a szétvált hajszálakat.

Dia

	Elvékonyodás	Itt nem törik meg a fizikailag a haj szerkezete, hanem csak elvékonyodik a végeken. Ebben az esetben nem lehetséges visszaépíteni a haj vastagságát, tehát a vékony részt le kell vágni. Minden hajmosás után használj hajvégápoló olajat, amely lassanként megerősíti a hajszálaidat.

Elvékonyodás

Itt nem törik meg a fizikailag a haj szerkezete, hanem csak elvékonyodik a végeken. Ebben az esetben nem lehetséges visszaépíteni a haj vastagságát, tehát a vékony részt le kell vágni. Minden hajmosás után használj hajvégápoló olajat, amely lassanként megerősíti a hajszálaidat.

Dia

	Csomó	A hajszálak annyira sérülnek, hogy egy vagy több csomó vagy bog keletkezik rajtuk, akár középtájon is. Általános hajbalzsamot használj minden hajmosás után, amely megkönnyíti a kifésülést. A hosszú távú regenerálás végett samponnak is válassz fésülést könnyítő terméket.

Csomó

A hajszálak annyira sérülnek, hogy egy vagy több csomó vagy bog keletkezik rajtuk, akár középtájon is. Általános hajbalzsamot használj minden hajmosás után, amely megkönnyíti a kifésülést. A hosszú távú regenerálás végett samponnak is válassz fésülést könnyítő terméket.

Ezt is szeretjük
Fotó: