Tökéletes házi gyantázás 3 lépésben - Sima és bársonyos bőr

Ha nem szeretnél minden nap szőrtelenítéssel foglalkozni, akkor végy egy nagy levegőt, és gyantázz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítés kérdése valószínűleg egyre több nőt foglalkoztat, mert bár a simaság kötelező, de a legtöbben kevesebb figyelmet szentelnek neki, ha hosszú a nadrág és nincs bikiniidőszak.

Hogy kinek milyen szőrtelenítési mód válik be, az sok mindentől függ, de a gyantázás hosszan tartó hatása sok mindent ver.

Nem szükséges kozmetikushoz bejelentkezned, otthon is könnyen megoldhatod a gyantázást, azonban előtte elő kell készíteni a terepet, hogy valóban hosszú ideig tartson az eredmény.

Előkészületek

Ahhoz, hogy a gyanta minél nagyobb felületen érintkezhessen a szőrszállal, először el kell távolítanod az elhalt hámsejteket a szőrtelenítendő bőrfelületről.

Erre alkalmasak a radírozó hatású tusfürdők, de még jobb, ha a tusfürdőbe finom szemű cukrot vagy sót is keversz. Az olajos alapú testradírok ez esetben nem jók, mert a síkos felületen nem tapad meg a gyanta. A radírozást közvetlenül a szőrtelenítés előtt végezd.

Alaposan szárítsd meg a bőrt, majd vigyél fel rá hintőport, de ne túl sokat, a felesleget pedig seperd le. Ezzel a kis trükkel még hatékonyabb lehet a gyantázás, mert egészen száraz lesz a bőr.

A leghatékonyabb hámlasztó gyümölcsök

Nézegess képeket!

Elolvasom

A fő attrakció

A szőrtelenítés ezen formája nem kellemes, ez tény és való, ahogyan az is igaz, hogy nem lehet vele két perc alatt végezni, de az eredmény miatt - főleg, mert sokáig tart - megéri a pepecselés. A házi gyantázásra is többféle módszer áll a rendelkezésedre: hideggyanta, meleggyanta, a legújabb pedig a Veet zselégyantája.

A legkényelmesebb és legegyszerűbb a hideggyantacsíkok használata, és ez jár a legkevesebb piszokkal is. A meleggyanta használata már kicsit munkásabb, a mikróban melegíthető patronokkal elég sok maszat jár. A zselégyantáról egyelőre nincsenek tapasztalataink.

Mit mond a szakember?

Nem tudod, melyik a megfelelő módszer számodra, és hogy végezheted jól? Tugyi Márta mesterkozmetikus beavat a szőrtelenítés titkaiban.

Mindegy, hogy melyiket választod, a módszer sikere a száraz bőrben és a gyors mozdulatokban rejlik. Mindig a szőr növekedési iránya szerint simítsd rá a bőrre, jól nyomd rá a lehúzócsíkot, majd hirtelen mozdulattal rántsd le.

A hónalj és az intim területek nehezebben szőrteleníthetőek, próbáld meg úgy felvinni a gyantát, hogy kifeszíted a bőrt, és a lehúzólapra is ügyelj, hogy mindenhol rásimuljon.

Utógondozás

Ha mindenhol megszabadultál a szőrtől, akkor olajjal távolítsd el a felesleges gyantamaradékot, általában mellékelnek néhányat a különböző készletekhez, de a sima olíva- vagy napraforgóolaj is megteszi.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Öblítsd le hideg vagy langyos vízzel a bőrt, majd kend be alaposan hidratáló krémmel. Még órákig piros lehet, így lehetőleg este végezd a műveletet. A szőrtüszők gyulladásának esélyét csökkentheted, ha arctonikkal átsimítod a bőrt, így a pórusok összehúzódnak.

Hogy a növekedő szőrszálak ne forduljanak be, radírozd rendszeresen a bőrt, így az nem vastagszik meg, és a szőrnek kisebb utat kell megtennie a felszínig.

Ezt is szeretjük