3 trükk, amitől kétszer olyan sokáig lesz szép a festett haj! Sokat spórolsz velük
Ha megfelelően bánsz a festett hajjal, nem marad el a hatás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Senki nem örül neki, amikor a hajfesték alatt megcsillannak az ősz szálak, vagy a fejtetőn láthatóvá válik a lenövés - különösen akkor, ha ez már a festéstől számított harmadik héten megtörténik.

A nagykönyv szerint hathetente kellene festetni a hajat, de van, aki ezen időszak végére már alig várja, hogy mehessen a fodrászhoz, mert alig maradt valami a kiválasztott színből. Ha szeretnéd meghosszabbítani a hajfesték tartósságát, megmutatjuk, mit kell tenned!

Készítsd fel a hajad a festésre!

A hajszín megőrzése már a festés előtt néhány nappal elkezdődik. Mielőtt ellátogatsz a fodrászhoz, vagy befested a hajad, az utolsó hajmosáskor végezz a tincseiden mélykondicionáló kezelést! Ez megvédi a szálakat a vegyi anyagok okozta károsodástól, és segít, hogy minél jobban befogadják a színt.

A legjobb, ha a kondicionálást szulfátmentes hajpakolással vagy balzsammal végzed, különösen hasznosak a gránátalma- és szőlőmagkivonatot tartalmazó készítmények. Mosd meg alaposan a hajad, majd járj el a kondicionáló csomagolásán feltüntetett útmutató szerint.

A hajfestés előtti utolsó hajmosást néhány nappal a beavatkozás előtt érdemes végezni, mert a tiszta, frissen mosott hajon gyengébb hatást fejt ki a hajfesték, és jobban megviseli a tincseket.

Óvd a hajad a hőtől!

Sem a természetes, sem a festett hajnak nem tesz jót, ha túl meleg vízzel öblíted, mert kiszárítja a tincseket, és erősen fakítja a színt is. Hajmosás előtt langyos vízzel öblítsd le a frizurádat, használj kifejezetten festett hajra való sampont, majd ezt is lehetőleg langyos, vagy ha kibírod, hideg vízzel mosd ki a szálak közül. Lehetőleg ne használj túl gyakran hajvasalót és hajsütővasat, és a hajszárítót is csak kis fokozaton működtesd.

Színtartósítás teával

A tea önmagában is enyhe hajszínező hatással bír, de ha festett hajra alkalmazod, segít a szín megőrzésében. Sötét hajra fekete teát, világosra kamillateát használj! Készíts főzetet, majd várd meg, amíg langyosra hűl, és hetente egyszer öblítsd át vele a hajad! Várj, amíg megszárad, majd mosd ki a tincsekből a maradékot.

Ezt is szeretjük