Szexi, barna bőr káros napsugarak nélkül
Télen is lehet napcsókolta színed. Ráadásul a leégéstől sem kell tartanod. Ne festéket kenj a bőrödre, hanem barnulj természetesen! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az UV-mentes barnításról az első legfontosabb tudnivaló, hogy nem festék kerül a bőrödre, hanem egy speciális DHA - dihydroxyaceton - tartalmú oldat. A barnulás így egy természetes kémiai folyamat eredménye, amely során ez a speciális cukorszármazék lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal.

A Tanity Norvell termékcsaládjába tartozó oldatok lehetővé teszik, hogy kiválaszd az elérni kívánt barnaságot a legvilágosabbtól az egészen extra sötét színárnyalatig. A legsötétebb oldatok a testépítők és versenytáncosok körében igen kedveltek, mert gyorsan és egyenletesen érhetik el a versenyzéshez elengedhetetlen sötétbarna bőrszínt.
Továbbá lehetőség van teljesen organikus összetételű oldattal való barnulásra, mely növényi kivonatoknak és vitaminoknak köszönhetően még ápolják is a bőrt.

A legújabb fejlesztésű Norvell ONE oldat  egyedülálló tulajdonsága, hogy akár 1 óra alatt elérhető a barna szín, amely folyamatosan tovább sötétedik. A maximális, 3 óra eltelte után a legsötétebb árnyalat is elérhető. Így bármilyen alkalomra pár óra alatt barnán ragyoghatsz!
Sokféle oldat van forgalomban Magyarországon, de nagyon fontos, hogy olyan oldatot válassz, aminek a részletes összetevőit is megismerheted!

Egészséges, barna bőrszín bármikor

Amennyiben száraz a bőr a fújás napján, vagy nincs megfelelően eltávolítva az elhalt hámsejt a DHA nem tud megfelelően felszívódni, csak megtapad a bőrön, így bizony foltos kopást eredményezhet. Ezért fontos a barnítás előtt a bőrradírozás, amivel eltávolíthatjuk az elhalt hámréteget.

Aki szoláriumba is jár, annak mindenképpen fontos a bőrt belülről nedvességgel feltölteni, mivel a szoláriumozás köztudottan dehidratálttá, szárazzá teszi a bőrt. A legtöbb forgalomban lévő bőrradír olajos összetételű, nem engedi a barnító oldat felszívódását, ezért válassz direkt az UV-mentes barnításhoz kifejlesztett bőrradírt. Ha erre nincs lehetőség, akkor se csüggedj, mert a szalonban közvetlenül a barnítás előtt lehetőség a van radírozós törlőkendő használatára.

Az előkészítés további elengedhetetlenül lényeges kelléke a pH beállító oldat, melyet a barnítás előtt fújnak a bőrödre, hogy a barnító oldat hatását optimalizálja. A pH Balance oldat lényeges tulajdonsága, hogy egyensúlyba hozza a bőr aminosav rétegét, előhidratál, enyhe hámeltávolító, fokozza a DHA hatást. Minden Tanity technikus használ pH beállítót, ha ez a lépés kimarad, kérdezz rá bátran!

Szexi barnaság télen is

A barnítás során az optimális az, ha 1 rétegben 0,3-0,5 dl oldat kerül a bőrödre. A fém alkatrészes, finom porlasztású barnító pisztoly a megfelelő erre a célra. Onnan tudod, hogy csak a kellő mennyiséget fújtak a bőrödre, hogy a barnítás végén sehol nem ragad az oldat, szinte rögtön öltözhetsz. Érdemes tudni, hogy a bőr maximum 0,5 dl oldatot képes egyenletesen feldolgozni, nagyobb mennyiségű oldattal barnítani felesleges, mert foltos kopást eredményezhet. A kézfej, lábfej, nyak és arc vékonyabb bőrének barnítása gyorsabb mozdulatokkal kell, hogy történjen vagy picit távolabbról, mint a test többi részén.

A barnítást követő 6-8 óra elteltével a bőr legfelső rétegében kialakul a kívánt barna szín, ebben az időszakban fontos, hogy ne érje víz a bőrödet, kerüld a zuhanyzást, fürdést, a klóros uszodákat, spa-kat és az erős izzadással járó tevékenységeket, mint például a sportolást.

A barna szín 7-10 napig tart, azután a természetes hámlással távozik. Ez a folyamat a barnítást követő negyedik napon kezdődik, amikor a hámsejt újra elhal, ezzel fokozatosan világosodik a szín. Abban az esetben, ha a speciális tusfürdőt és a színszabályozó testápolót is használod akár 14 napig is barnán tündökölhetsz.

A kopás kritikus helyei a mell közötti rész, a térdhajlat és a könyökhajlat. Ezeken a helyeken a túlzott izzadás vagy a bőr szárazsága okozhatja a problémát. Ha foltot észlelsz, nincs más dolgod, mint a fürdés után egy nedves frottír törölközővel óvatosan megdörzsölni az élvonalakat összedolgozni a többi résszel. A kivilágosodott területet pedig rögtön színszabályozó mélyhidratáló testápolóval bekenni. Ezzel a módszerrel olyan egyenletes lesz a színed, mint a fújás után.

Az UV-mentesen barnított bőröd számára biztosítsd a folyamatos hidratálást és használj erre a célra kifejlesztett termékeket, hogy te is megtapasztalhasd a Tanity-vel az egyenletes, foltok nélküli kopást.

November 5-től két héten keresztül te is kipróbálhatod csupán csak 2000 forintért a www.tanity.hu/szalonok oldalon található partnerszalonok egyikében.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2159849&banner=2159883&ord=RANDOM_NUMBER)%)

További információért keresd a www.tanity.hu és a www.uvmentesbarnulas.tanity.hu oldalakat.
Cím: 1118 Budapest, Rétköz utca 7.
Tel: + 36 1 246 0757
E-mail: info@tanity.hu
Ezt is szeretjük