Kitűnni vágyóknak kitűnő a fehér
Egyszerre visszafogott és magamutogató, természetes és bevállalós, egyszerűséget és luxust is sugall: ez a fehér. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fehérhez a nyugati kultúrákban a tisztaságot, a kifinomultságot, az alkalmiságot társítjuk, elég csak az esküvői ruha fehérjére gondolnunk. Léber Barbara divattervező szerint a tiszta fehér újra trend lett.

- Néhány szezonnal korábban a bézs és az ekrü számított különlegesnek, később egy teljesen meglepő színnel, például feketével díszítettük a menyasszonyi ruhákat. Az idei szezonban viszont újra a tiszta fehér a legerőteljesebb trend. – mondja a divattervező.
A fehér szín térhódítása a hétköznapi ruhákban is megfigyelhető: akiben igény van a letisztultságra, a természetességre, a sallangmentességre, és aki tudatosan ki akar tűnni a tömegből - jellemzően az választ fehéret.
Ha a bátorság megvan, egy apró trükkel könnyebben dönthetünk a hozzánk leginkább passzoló fehér árnyalatról.

- A fehér alapvetően jól illik a bőr színéhez, de nem mindegy, melyik árnyalat. A színválasztásánál érdemes a szem fehérjének színéből kiindulni: ha az kékes, akkor a legvilágosabb fehér fog jól állni nekünk, ha inkább sárgás, akkor válasszunk tört fehér, vagy ekrü színű ruhát. A hatás ugyanaz lesz! - javasolja Léber Barbara.

Mindenhol hódít a fehér

A lakberendezésben is megjelent a fehér dominanciája, bár itt több felületet és anyagot kell összehangolni, mint egy ruha esetében. Elek Márton, a Geppetto Belsőépítészeti Stúdió tanácsadója szerint a fehér színt preferálókat igényesség, kifinomultság és tudatosság jellemezi.

- Ha fehér nadrágot vesz fel valaki, tudjuk, hogy nem piszkos munkába fog, ugyanígy, ha valaki fehér padlót kér a lakásába, az arról árulkodik, hogy vigyáz a dolgaira, nem teszi ki olyan hatásoknak, amitől hamar összekoszolódhatna.

Tökéletes választás

A belsőépítészetben korábban egy-egy terület vagy tárgy kiemelésére a fehér és a sötét színek kontrasztjával játszottak a szakemberek. - A mai trend inkább arra visz, hogy az adott színt eltérő felületeken alkalmazzuk és azokat különböző eszközökkel, például jól megválasztott világítással emeljük ki a környezetből. - mondja a tanácsadó. - A fehér szín egyébként erre a legalkalmasabb, mert ezen lehet a legjobb árnyékhatásokat elérni.

A 2011-es év egyik legfontosabb divatszíne a high-tech tárgyakon is megjelenik, tulajdonosuk egyszerre sugall eleganciát és könnyed életstílust A tech világon belül például az Apple termékportfóliójában is mindig megtalálhatóak a fehér színű eszközök, valószínűleg nem véletlenül : a T-Mobile felmérése, amely szerint iPhone-os ügyfelei között is igen népszerű a színek királynője.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1739847&banner=1739851&ord=RANDOM_NUMBER)%)
Ezt is szeretjük