Szabadulj meg örökre a szőrszálaktól!

Minden nő szívesen megszabadulna véglegesen a nemkívánatos szőrszálaktól, szerencsére ma már van megoldás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítési láz igazából tavasszal kezdődik. A boltok polcain és reklámokban megjelennek a borotvák, a gyanta, az epilálógépek, szőrtelenítőkrémek.

Ősszel azonban egy kicsit alábbhagy a lelkesedés, hiszen egyre kevesebbet vagyunk szoknyában és ujjatlan pólóban. Legyünk őszinték, ha nem muszáj, akkor bizony a legtöbb nő nem szőrtelenít akkora intenzitással.

Örökre

A végleges szőrtelenítés időszaka mégis az ősz, de még inkább a tél. Ennek több oka is van. A kezelt testfelületeknek nem tesz jót a napfény. A másik pedig az, hogy bizony a szőrtelenítés alatt hagynod kell kinőni a szőrszálakat, mert csak így lehet elpusztítani őket.

Hogy miért olvasol erről augusztusban? Mert nem olcsó mulatság. Mérd fel a különböző lehetőségeket, tájékozódj, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

 

A módszer

A végleges szőrtelenítésnek több módszere is van, illetve több technikája. A leismertebb az IPL villanófényes és a lézeres eljárás. Az eljárások nem éppen olcsók, és nem két perc alatt szabadulhatsz meg a szőrszálaktól. A legtöbb végleges módszer sikerességéhez legalább 5-6 alkalom szükséges.

A szőrtüszők életének három ciklusa van. A növekedési vagy anagén szakasz, átmeneti vagy katagén fázis és a nyugalmi vagyis telogén szakasz. A melaninképződés a növekedési szakaszban történik. Csak a növekedési szakaszban lévő szőrszálakat, illetve szőrszálat termelő szőrtüszőt lehet kivonni a forgalomból. Sajnos nem lehet egyszerre elintézni az összeset, hiszen a szőrtüszők nincsenek mind növekedési szakaszban. Meg kell várni, amíg szép lassan mindegyik eléri ezt a fázist.

A végleges szőrtelenítés igazán hatékonyan fehér bőrön és sötét szőrszálakon alkalmazható. A fény, illetve lézer a tüszőben található melaninban vezetődik el. A melanin felelős a bőr és a szőrök színéért. Ha tehát túl világos a szőr vagy túl sötét a bőr, nem vezetődik rendesen a fény. És nem lesz szép a végeredmény.

A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment tartalmában elnyelődik, és átalakul hőenergiává. Az növekedési fázisban levő szőrtüszők a hőenergia hatására nem termelnek több szőrt. Az eljárásban a környező szövetek nem melegszenek fel, nem sérülnek.

Kérdések, amit mindenképpen fel kell tenned!

  • Alkalmanként vagy a komplett szőrtelenségért kell-e fizetni.
  • A te esetedben hány alkalomra van szükség.
  • A beavatkozást ki végzi? Mert nem mindegy, hogy egy kozmetikustanuló vagy bőrgyógyász.
  • Milyen kockázatai vannak a beavatkozásnak.
  • Milyen idősek a gépek?
  • Milyen technikával dolgoznak?

Árak

Kis eltérések lehetnek a különböző szalonok árai között. Általában kezelésenként kell fizetni. Hogy hány kezelés szükséges csak útközben derül ki, de számolj öt alkalommal.

Az Aestethica Klinika komplett árat ad meg, függetlenül a kezelések számától. Így tervezhetőek a költségek.

Nem érdemes spórolni. Az ár ugyanis függ a gép minőségétől, korától is. Ha már ekkora beavatkozásra adod a fejed, illetve lábad és bikinivonalad, akkor válaszd a legjobb minőséget.

A tuti hármas kombó, láb térdig - hónalj - bikini, átlagosan, alkalmanként 50 ezer forint. Lehet, hogy három alkalom is elég, de lehet, hogy csak hat.

Ezt is szeretjük