Egyetlen gyümölcs, ami ránctalanná teszi a bőrt
A szőlő igazi ajándék a bőrnek, minden része felhasználható, belsőleg és külsőleg is szépíti. Olvasd el, hogy használhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szőlő olyan gyümölcs, amelynek minden része felhasználható, és nemcsak az étkezés során, de a szépségápolásban is.

A legjobb, hogy a szőlő összetevői - azon kívül, hogy finomak - belülről is hihetetlenül jót tesznek a bőrrel, legyen sző a szőlőmagolajról, a magőrleményről vagy épp a borról.

Hidratáló szőlő

A szőlőt magas víztartalma tökéletesen alkalmassá teszi bármilyen hidratáló pakolás alapjának, de magában is remekül használható erre a célra. Érdemes nagyobb szemeket használni, kinyomni belőlük a gyümölcshúst, majd kicsit szétnyomkodni, végül felvinni a megtisztított arcbőrre, és rajta hagyni 20 percig. A vízhiányos bőrnek igazi felüdülés, és a legtöbb ember küzd ezzel a problémával, főleg a szeles őszi időjáráskor. A szőlőben a vízen kívül található C-vitamin, vas és kálium is.

Amennyiben nemcsak a vízhiányt szeretnéd orvosolni, hanem más bőrproblémát is, a követezőkkel keverd:

  • zsíros bőrre - fehér agyaggal, mézzel vagy joghurttal
  • száraz bőrre - avokádóval vagy szőlőmagolajjal
  • normál bőrre - túróval
  • petyhüdt, ráncosodó bőrre - felvert tojásfehérjével.

Feszesítő szőlőmagolaj

A szőlő azért jó, mert minden része értékes, a magjából préselt olajjal nemcsak főzni lehet, de leszűrve kitűnő bőrápolót kapsz, amelyet elsősorban feszesítésre használhatsz. Keverheted az arckrémbe - néhány cseppet az éjszakai krémbe -, de közvetlenül is kenheted a bőrre, különösen a szemkörnyéken lesz látványos hatása, egy hónap alatt nagymértékben halványulnak a szarkalábak. Használhatod ezen kívül a dekoltázs feszesítésére.

Szőlőmagőrlemény

A legújabb csodaszerként elkönyvelt szőlőmagőrlemény erős antioxidáns hatású polifenolokat tartalmaz, elfogyasztva és pakolásba téve is remek. Itt olvashatsz róla bővebben.

Ezt is szeretjük