Több flakonnyi sampon egy kis szappanba zárva: a 8 legjobb szilárd hajápoló árakkal, lelőhelyekkel
A hajszappanoké és szilárd samponoké a jövő.

szilárd-sampon-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy az emberek is egyre jobban figyelnek a fenntarthatóságra és bolygónk jövőjére, úgy a gyártók is ehhez igazodnak, és a legtöbben próbálnak olyan termékeket kifejleszteni, amik összetevőiben és csomagolásában is megfelelnek a vásárlói igényeknek és a környezettudatosabb megoldásoknak.

Magyarországon is egyre többen választanak a tisztálkodáshoz, szépségápoláshoz natúrkozmetikumokat vagy csomagolásmentes termékeket, így már nemcsak az erre szakosodott márkáknál, hanem a drogériák polcain is megtalálhatók ezek a készítmények.

A legjobb szilárd hajápolók körképe

Aki a hajápolást is szeretné tudatosabban csinálni, annak jó hír, hogy már számos szilárd sampon és hajszappan megtalálható a piacon. Érdemes jobban utánanézni, kinek melyik típusra van szüksége, hiszen bár nagyon hasonlónak tűnhet a két kategória, mégis van közöttük különbség. A szilárd samponok ugyanazokból az összetevőkből készülnek, mint hagyományos társaik, csak nem adnak hozzájuk vizet. Épp ezért remekül habzanak és tisztítanak, ráadásul egy szilárd termék két-három flakon samponnak is megfelelhet. 

A hajszappan a zsírokat és olajokat lúggal szappanosítja el, bázikus pH-értéke van, így használata után szükséges egy savas öblítés is. Ez könnyen elkészíthető fél evőkanál ecet, egy teáskanál citromsav és fél liter víz összekeverésével. Szintén sokáig elég, és csodálatos csillogást kölcsönöz a hajnak.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük