Így hat a szex az arcbőrre a szakértők szerint - Látványos, pozitív változásokat eredményez
A szex utáni ragyogás valóban létezik: így hat a bőrre az együttlét.

par agyban 4
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az már számtalanszor bebizonyosodott a kutatások során, hogy a szex nemcsak gyönyört okoz, és fokozza a kötődést, valamint a szerelmet, hanem az egészségre is sok pozitív hatással bír.

A rendszeres együttlétek például erősítik az immunrendszert, csökkentik a fájdalmat, megemelik a boldogságszintet, és javítják a memóriát, de még a bőrt is szebbé teszik.

Így hat a szex az arcbőrre

Alisa Vitti táplálkozás- és hormonszakértő, a Flo Living cég alapítója kiemelte, hogy az előnyök érvényesüléséhez nem szükséges feltétlenül a csúcsra jutás, elég a gyönyör megtapasztalása és a szeretkezés élvezete. Az együttlét során felszabaduló oxitocin segít egyensúlyba hozni a hormonokat, kisöpri a felesleges kortizolt, azaz stresszhormont a szervezetből, és fokozza a kollagéntermelést, ezáltal lassítja az öregedést is. Nőknél az ovuláció szabályozásához egyaránt hozzájárul. Ha pedig az immun- és a reproduktív rendszer optimálisan működik, valamint a stressz-szint is rendben van, akkor a bőr is a legjobb formájában tündököl majd.

Jess O’Reilly szexológus hozzátette, az oxitocin javítja az alvásminőséget, így nő az energiaszint, erősödik a memória, fokozódik az immunitás, mindezeknek köszönhetően pedig az arc is egészségesebb kinézetű lesz. A szex emellett a stressz okozta pattanásokat is mérsékli, sőt mivel a magas kortizolszint súlyosbíthatja a meglévő bőrbetegségeket, például a pikkelysömört vagy a dermatitist, így az ezekkel való küzdelemben is segít. Sőt, a szakértő elárulta: egy tanulmány során kiderült, hogy azok, akik a vizsgálat előtt nem sokkal szeretkeztek, jobban reagáltak a stresszes helyzetekben, és a vérnyomásuk is alacsonyabb maradt.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szex utáni ragyogás tényleg létezik

Corey L. Hartman bőrgyógyász kiemelte, hogy mivel az együttlét edzésként is funkcionál - főleg akkor, ha aktív és mozgalmas -, felpezsdíti a vérkeringést, ami fokozza a tápanyagok bőrbe jutását, így csökkentheti a gyulladásokat. Az oxigén- és a tápanyaglöket szintén elősegíti a kollagéntermelést, az új bőrsejtek képződését, gátolja az arc megereszkedését, és ragyogóbbá teszi azt.

Jess O’Reilly utóbbit illetően hozzátette, nagyon is valós jelenség a szex utáni ragyogás. A szeretkezés növeli a DHEA-szintet, ami elűzi a depressziót, és fényessé, tündöklővé teszi a bőrt, a hajat, és még a szemet is. Sőt, még az aktív együttlétek alatti izzadásnak is van előnye: sok nő ugyanis az ösztrogéndominancia miatt tapasztal pattanásokat, az izzadás viszont segít csökkenteni az ösztrogént, kivezetni a felesleget. Ezt a hatást növeli, ha szex után beugrik az ember egy forró zuhany alá.

A legjobb pedig, hogy a pozitív hatások a maszturbálásnak köszönhetően is érvényesülnek, így nincs is szükség feltétlenül partnerre ahhoz, hogy az élvezet gyönyörűvé tegye a külsőt.

Így hat napi két orgazmus a bőrre: a nő megmutatta

Egy nő elhatározta, hogy egy héten keresztül mindennap kétszer éli majd át a gyönyört: reggel önkielégítés során, este pedig a férjével való szeretkezés alatt. Kísérletének eredményeit képekkel dokumentálta.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük