Felhúzza a megereszkedett szemhéjakat, feszesíti a bőrt ez a 8 mozdulat: már napi 5 perc is hatékony

Egyszerű tornával hatékonyan feszesíthető szemhéj. Videón mutatjuk az otthon is elvégezhető mozdulatokat.

Szemhéjfeszesítő torna
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az idő múlásával a bőr veszít a feszességéből, a változások pedig az arc számos területén megmutatkoznak. Nem csupán az orr és az állcsont környéki részek, valamint a nyak, hanem a szem környéke is petyhüdtebbé válhat. 

A megereszkedett szemhéj esztétikai szempontból sokak számára zavaró lehet. Bár teljesen természetes jelenség, ha mégis szeretnél tenni ellene, otthon is elvégezhető gyakorlatokkal jó eredményeket érhetsz el.

Szemhéjemelő, feszesítő gyakorlatok

A torna és a masszázs fokozza a vérkeringést, erősíti az izmokat, csökkenti a ráncok láthatóságát, és felhúzza a megereszkedett szemhéjakat. A következő videó segítségével te is könnyen elvégezheted a leghatékonyabb gyakorlatokat otthon. Nincs más dolgod, mint követni a felvételen látott mozdulatokat, de egy kicsit lejjebb részletesen leírjuk, mit hogyan csinálj.

Bemelegítésképp csukd le erősen a szemeidet, majd nyisd őket tágra egymás után tízszer. Ezután a mutató- és hüvelykujjaddal óvatosan nyomkodd meg a szemöldöködet belülről kifelé - ebből két sorozatot csinálj. Ha szeretnéd, ezt a részt akár ki is hagyhatod, mert nem tartozik a feszesítő mozdulatok közé.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha megvagy az előkészületekkel, jöhet a torna. Mindegyik gyakorlatot 5-7-szer ismételd meg, köztük pedig tarts pici szünetet, hogy pihenhessenek, ellazulhassanak az izmaid. Először a két mutatóujjadat helyezd a szemeid külső sarka mellé, nyomd meg enyhén a területet, majd pislogj először a jobb, aztán a bal szemeddel. Miután elvégezted a kellő mennyiségű pislantást, írj le nyolcasokat a szemeddel, majd pedig körözz velük először jobbra, utána balra. Ha megvagy ezekkel, tedd a mutató és középső ujjaidat a szemed sarkai mellé, majd nézz fel három másodpercen keresztül. Miután megismételted 5-7-szer a mozdulatot, végezd el ugyanennyiszer úgy, hogy felfelé tekintés helyett lecsukod a szemeidet. 

Három ujjaddal kissé nyomd fel a szemöldöködet a videón látható módon, szorítsd össze erősen a szemedet, tartsd így három másodpercig, majd nyisd ki őket. A sorozat elvégzése után szorítsd össze a szemeidet szintén három másodpercre úgy, hogy a két ujjad ismét a sarkaihoz helyezed. Levezetésképp pedig nyisd olyan tágra a tekinteted, amilyenre csak tudod, méghozzá úgy, hogy a többi arcizmod egyáltalán ne mozduljon. Végül pedig pislogj párszor, hogy lelazítsd a szemkörnyéket. Ha mindennap elvégzed ezeket a gyakorlatokat, 2-4 alatt érhetsz el észrevehető eredményeket.

Szemhéjemelő, szemnövelő smink gyorsan

Ha egy extra gyors trükkre van szükséged petyhüdt, megereszkedett szemhéjakra, vess be egy kis sminket. A következő videón egy vlogger mutatja meg, hogyan emelheted meg őket egyszerűen, és hogyan növelheted egy kis festékkel a szemeidet.

A legjobb smink megereszkedett, lógó szemhéjra - Videón a gyors technika, ami nyitottá és hatalmassá teszi a szemeket

Videón lekövetheted, hogy mit kell pontosan csinálnod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük