Hihetetlen széppé varázsolja a bőrt ez a filléres módszer, ha így csinálod
Gyönyörű lesz a bőröd, ha tudod, mi a száraz dörzsölés trükkje.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A mindennapi bőrápolás elengedhetetlenül fontos része a hámlasztás, melynek során a bőr megszabadulhat az elpusztult sejtektől, elősegítve ezzel a felület megújulását, gyors regenerációját.

A száraz dörzsölés egy olyan technika, amely csak nemrégiben kezdett el nagyobb figyelmet kapni. A módszer lényege, hogy egy érdes felülettel a bőr bármely területét stimulálhatod, és beindíthatod a megújulását.

Hogyan csináld?

Számos kefe kapható már a drogériákban, így ezek közül egyre mindenképpen szükséged lesz. Érdemes olyat választani, amely valamilyen lágyabb, természetes anyagból készült, és hosszú nyele van, így mindenhol elérheted vele a bőrödet.

A kezeléshez vetkőzz le, és kezdd el a dörzsölést a lábadtól felfelé haladva, körkörösen. A lehulló bőr miatt érdemes nem szőnyegen végezni a dörzsölést, hanem inkább a fürdőszobában vagy a kádban.

Minden területen legyél alapos, dolgozz hosszú, határozott mozdulatokkal, több irányban is áttisztítva egy-egy felületet. A bőröd eleinte érzékeny lehet a kefére, ám idővel kevésbé lesz kellemetlen a dörzsölés.

Az olyan felületeken, mint az arcbőr, legyél különösen óvatos - érdemes lehet ide egy lágyabb kefét vagy szivacsot beszerezni -, míg a sérült területeket inkább hagyd ki.

Ha végeztél, a megszokott módon zuhanyozz langyos, esetleg hideg vízzel, hogy élénkítsd a vérkeringést, és további löketet adj a megújulásnak.

A dörzsölést akár mindennap, reggel és este is végezheted, ám már heti három alkalom is látványosan ragyogóbbá, egészségesebbé teszi majd a bőrödet.

A száraz dörzsölés előnyei

A módszer nagyon hatékonyan hámlaszt. A bőr nemcsak az emberi test legnagyobb szerve, de a salakanyagok eltávolítása során is az egyik legfontosabb. Az elpusztult sejtektől azért fontos tehát megszabadulnod, hogy felgyorsuljon a megújulás, a friss sejtek könnyebben jussanak tápanyagokhoz a napból és a bőrápolókból. Ezáltal az egész felület ragyogóbb és simább lesz.

A bőr puhítása érdekében is érdemes kefét vagy szivacsot ragadni. A dörzsölés kitisztítja a pórusokat, lehetővé teszi a könnyebb tápanyagfelvétel, így lágyabb, simább textúrát kölcsönöz a bőrnek.

A száraz dörzsölés emellett segít a narancsbőr elleni küzdelemben is, ami nagyban összefügg a bőrben raktározott méreganyagokkal. A dörzsölés segít a zsírsejtek és a nyirokkeringés stimulálásában, amelyek így könnyebben szabadulnak meg a toxinoktól, ám a módszer magában valószínűleg nem elegendő egy erőteljesebb narancsbőr eltüntetéséhez.

Ha a dörzsölést reggel végzed el, akkor az a koffein frissítő hatásához hasonlóan élénkít, míg este segít az ellazulásban és tisztulásban.

Ne próbálj ki mindent!

Noha számos működő és nagyszerű házi praktika létezik, egyik-másik tanácsot érdemes fenntartásokkal kezelni. Ezek a trükkök azonban nemcsak hatástalanok, de veszélyesek is, így jobb, ha ki se próbálod őket!

Ezt is szeretjük