Így állapítsd meg próba nélkül, hogy jó lesz-e rád a ruha - Az alkaroddal is lemérheted, hogy passzol-e a nadrág

Ha nincs időd vagy kedved sorban állni a próbafülke előtt, vesd be ezeket a hasznos, alternatív mérési módokat!

GettyImages-737175723

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A ruhavásárlás sok nő számára terápiás jelleggel hat. Táskákkal és kabátokkal a kézben azonban a ruhapróbálás rendkívül macerás és fárasztó folyamat. 

Ha nem akarsz a rosszul megvilágított, meleg próbafülkében egyensúlyozni a vállfák és ruhák között, mutatunk pár trükköt, amivel colstok és felpróbálás nélkül is megállapíthatod, jó lesz-e rád a kiszemelt ruhadarab!

Így állapítsd meg felpróbálás nélkül, hogy jó lesz-e rád a ruha 

Nadrág derekának mérése

A nadrágok derékszélességét eltalálni az egyik legkényesebb tényező ruhavásárláskor. A probléma megoldásának egyszerű módja, ha összehasonlítjod a nadrág derekát az alkarod hosszával. Szorítsd ökölbe az alkarodat, majd tartsd párhuzamosan a nadrág derekával. Ha ugyanolyan széles, mint az alkarod, akkor be tudod majd gombolni a nadrágot.

GettyImages-103058864
Fotó: PhotoAlto/Sigrid Olsson / Getty Images Hungary

Skinny jeans szárának mérése

Bár a szűk nadrágok már leáldozóban vannak, bizonyos alkalmakra még mindig hasznos alapdarabok. Ha egy kicsit is vastagabb vádlival és bokával áldott meg a sors, a vásárlásuk rengeteg kínt okozhat. Az öklöddel nyúlj bele a nadrágba, és húzd végig a szárán. Ha gond nélkül végig megy a nadrágon, akkor lábszárad is biztosan belefér majd. 

Cipő mérése 

Noha a cipő felpróbálása viszonylag kevésbé körülményes, ezzel a trükkel ránézésre is megállapíthatod, passzolni fog-e. Ha az alkarodra helyezed a cipő talpát, és a két méret megegyezik, szinte biztosra mehetsz, hogy rád fog jönni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Zoknimérés kézfejjel

A zoknikat nem nehéz eltalálni méretben, többnyire azonban nincs lehetőség a felpróbálásukra a boltban. Ha az öklödön keresztül körbetekered a zoknit, és a két vége nyúlás nélkül körbeér, akkor biztosan jó lesz majd rád.

Nadrág hosszának mérése 

Alacsonyabb termetű, tömzsibb lábú nőknek nehéz feladat a nadrág hosszának belövése. Ha fejjel lefele, a két száránál megfogod és kifeszíted a ruhadarabot, és a nadrág ülepének varrása az álladdal van egy vonalban, akkor a nadrág megfelelő hosszúságú lesz. Egy másik remek megoldás, ha összehajtod a farmert, és az álladtól a csuklódig végighúzod.  Ha a nadrág nem haladja meg a kezed, akkor jó lesz hosszúságban.

GettyImages-518884933
Fotó: Peter Dazeley / Getty Images Hungary

Nadrág csípőméretének mérése

A derék mellett a körte alakú nők átka a nadrágok csípőszélessége. Ragadd meg a nadrág legszélesebb pontját, és mérd össze a vállad szélességével.  Ha minimum akkora - vagy nagyobb - a két méret, akkor rád fog jönni a nadrág.

Pólóméret mérése

A pólót félbehajtva és széltében a mellkasodhoz tartva megtippelheted, hogy jó lesz-e a válladra. Ha hónaljtól hónaljig ér, már mehetsz is a kasszához vele!

Így néz ki ugyanaz a ruha egy S-es, egy M-es és egy L-es nőn - Olvass tovább!

„Nagyon tetszik ez a ruha, de á, az én alakomra ezt nem vehetem fel.” A mai napig rengetegszer hallunk és mondunk hasonló mondatokat, pedig egyáltalán nem igaz, hogy a divatos ruhák csak a vékony nőkön mutatnak jól. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük