Hogy készülsz el reggelente? Ezt árulja el a személyiségedről a pszichológus szerint
A szépségrutinod számos fontos információt közöl rólad.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy úgy érzed, a sok reggeli készülődés gyakorlatilag felesleges, de a bőrápolási rutinod, az általad használt sminkszerek, valamint a hajviseleted is számos dolgot árul el veled kapcsolatban.

Ez alapján hat szépségtípus különböztethető meg, és egy neves pszichológus, dr. Vivian Diller azt is ismertette, hogy ezek milyen személyiségeket takarnak. Nézd meg, hogy te melyikbe tartozol, és mit árul el rólad!

A 6 fő szépségtípus

A kaméleonként változó

Ha ebbe a típusba tartozol, leginkább a közösségi média inspirál. Szeretsz kísérletezni, és akár naponta változtatsz valamit a megjelenéseden. A pszichológus szerint te egy olyan nő vagy, aki bátran vállalja a kockázatokat, ebből kifolyólag pedig a stílusod sem merev. Az is előfordulhat, hogy még keresed azt, amit a jövőben a sajátodnak érezhetsz. Ha nemcsak arra ügyelsz, hogy nézel ki, hanem arra is, hogyan érzed magad a bőrödben, észre fogod venni, mely stílusok passzolnak hozzád leginkább.

A mániákus bőrápoló

Sokkal jobban érdekel a bőrápolás, mint maguk a sminkszerek. Éppen ezért akár a koreai 11 lépéses reggeli rutint is hajlandó lennél végigcsinálni. Dr. Vivian Diller szerint elképzelhető, hogy ez arra vezethető vissza, korábban valamilyen zavaró bőrpoblémával, például aknéval küzdöttél. Ugyanakkor jó hír, elég érett vagy arra, hogy felismerd az egészség fontosságát, valamint azt, hogy a szép bőr belülről is fakad. Hajlamos vagy azokat a termékeket keresni, amelyek nemcsak egészségesek, hanem esztétikai szempontból szintén előnyödre válnak.

Az alapokhoz ragaszkodó

Nincs bevált szépségápolási rutinod, azt használod, ami éppen a kezedbe kerül. Sminkből is csak a minimumra törekedsz, ez pedig BB krémet, spirált és maximum ajakbalzsamot jelent. A pszichológus szerint e típus tulajdonképpen kétféle hozzáállást takar. Jellemezhet egy olyan nőt, aki elégedett azzal, ahogy kinéz, így nem is akar több időt fordítani a külsejére. Ugyanakkor olyat is, aki önbizalomhiánytól szenved, és csak még inkább frusztrálja a kozmetikumok széles palettája.

A tökéletesség híve

Reggel extra korán felkelsz, csak azért, hogy minden nap tökéletes legyen a hajad és a sminked, a neszesszered pedig számos limitált kiadású kozmetikummal van tele.

Dr. Deller úgy jellemez, hogy valószínűleg egy olyan nő vagy, aki szereti az irányítást. Hajlamos vagy túl kemény lenni önmagadhoz, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy eltervezted. Ugyanakkor fegyelmezettségednek köszönhetően az is biztos, hogy a szépségápolás terén sem követed el azokat a hibákat, amelyek rossz hatással lennének a külsődre.

Az "elkényeztetett" szépség

Ebbe a típusba tartozol, ha állandóan időpontod van egy hajbeszárításra, hetente látogatod a manikűröst, vagy bármikor a rendelkezésedre áll valaki, aki elkészíti a sminked. Vannak nők, akik egyesek szemében már túl sokat törődnek a külsejükkel. Elképzelhető, hogy ők is nagyon elfoglaltak - munka, gyereknevelés miatt -, éppen ezért szakítanak időt arra, hogy időnként csak magukkal foglalkozzanak. Tehát azon alkalmak közé tartozik a külsejükkel való törődés, amikor végre ők állnak a középpontban, és úgy gondolják, igazán megérdemelnek ennyi kényeztetést.

Az időhiánnyal küzdő

Ismertetőjeled, hogy szeretsz sokáig aludni, így gyakran indulsz el otthonról akár nedves hajjal is.

Nincsenek aggályaid a sminkedet illetően sem, csak azért, mert dolgozni mész. A doktornő szerint bár törődsz a külsőddel, és szeretnél jól kinézni, nem vagy elég összeszedett ahhoz, hogy egy saját szépségápolási terved legyen. Éppen ezért érdemes emlékeztetni magad arra, hogy a nyugalom és az egészséges szokások kialakítása sokkal fontosabb a haj és a bőr szempontjából, mint bármely kozmetikum. Próbálj meg tehát ezekre is időt szakítani.

Szépségápolási vétkek

Vannak olyan bakik, amelyeket mindenképpen érdemes elkerülni, ha szeretnéd, hogy a bőröd sokáig szép és fiatalos maradjon. Lapozd végig képgalériánkat, és megtudod, mire érdemes figyelni!

Facebook-kép: www.soundslikenashville.com

Ezt is szeretjük