5 ok a hajhullás hátterében
Ha nem ismered, nem tudod megszüntetni
Ahhoz, hogy meg tudd szüntetni, ismerned kell a kiváltó okot.

Dia

	Gyulladás a szervezetben	A szervezetben előforduló, kezeletlen gyulladás is okozhat hajhullást, akár egy begyulladt fog is lehet a ludas. Elképzelhető, hogy nincs is más tünete, tehát nem biztos, hogy fájdalommal jár. Ha erre gyanakszol, akkor a háziorvosod és a fogorvosod is érdemes felkeresni, hogy kiderítsék, erről van-e szó.

Gyulladás a szervezetben

A szervezetben előforduló, kezeletlen gyulladás is okozhat hajhullást, akár egy begyulladt fog is lehet a ludas. Elképzelhető, hogy nincs is más tünete, tehát nem biztos, hogy fájdalommal jár. Ha erre gyanakszol, akkor a háziorvosod és a fogorvosod is érdemes felkeresni, hogy kiderítsék, erről van-e szó.

Dia

	Drasztikus fogyás	Ha rövid idő alatt jelentős túlsúlytól szabadultál meg, az a testednek fizikai stresszt jelent. Ilyenkor is hiányállapot alakul ki, mivel a szervezetedet extrém energiamegvonásnak tetted ki. Ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy vissza kell híznod ahhoz, hogy újra szép hajad legyen, de iktass be több gyümölcsöt, zöldséget, tojást és halat az étrendedbe, és egy komplex szépségvitamin-kúrát is érdemes elkezdened.

Drasztikus fogyás

Ha rövid idő alatt jelentős túlsúlytól szabadultál meg, az a testednek fizikai stresszt jelent. Ilyenkor is hiányállapot alakul ki, mivel a szervezetedet extrém energiamegvonásnak tetted ki. Ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy vissza kell híznod ahhoz, hogy újra szép hajad legyen, de iktass be több gyümölcsöt, zöldséget, tojást és halat az étrendedbe, és egy komplex szépségvitamin-kúrát is érdemes elkezdened.

Dia

	Hormonális zavarok	A leggyakoribb esetben a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése okozhat olyan hormonális változásokat a szervezetben, amelyek következtében erős hajhullás is megfigyelhető. Ha emellett a koncentrációddal is gondok adódtak, folyton fáradtnak érzed magad, súlyproblémákkal és hangulatingadozással küzdesz, akkor kezdhetsz gyanakodni a pajzsmirigyedre. Megnyugtató választ ezzel kapcsolatban orvosod tud majd neked adni egy alapos hormonvizsgálat után.

Hormonális zavarok

A leggyakoribb esetben a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése okozhat olyan hormonális változásokat a szervezetben, amelyek következtében erős hajhullás is megfigyelhető. Ha emellett a koncentrációddal is gondok adódtak, folyton fáradtnak érzed magad, súlyproblémákkal és hangulatingadozással küzdesz, akkor kezdhetsz gyanakodni a pajzsmirigyedre. Megnyugtató választ ezzel kapcsolatban orvosod tud majd neked adni egy alapos hormonvizsgálat után.

Dia

	Fokozott stressz	Az extrém stressz is kiválthat hajhullást, mivel a szervezet hosszabb időn keresztül van kitéve annak az állapotnak, amikor vészhelyzeti készültségre vált, és ilyenkor az anyagcsere és a sejtmegújulás nem a szokott mederben zajlik. Ennek pedig a hajad is megissza a levét. Próbáld meg kideríteni, mi váltja ki a stresszt, és csökkentsd a hatását. Ebben segítségedre lehet egy szakember.

Fokozott stressz

Az extrém stressz is kiválthat hajhullást, mivel a szervezet hosszabb időn keresztül van kitéve annak az állapotnak, amikor vészhelyzeti készültségre vált, és ilyenkor az anyagcsere és a sejtmegújulás nem a szokott mederben zajlik. Ennek pedig a hajad is megissza a levét. Próbáld meg kideríteni, mi váltja ki a stresszt, és csökkentsd a hatását. Ebben segítségedre lehet egy szakember.

Dia

	Vitamin- és ásványianyag-hiány	A nem megfelelő táplálkozás hiányállapothoz vezethet, és a hajhagymáid nem kapják meg a számukra szükséges tápanyagokat. Ennek orvoslására válassz egy komplex szépségvitamint, hogy biztosan gondoskodni tudj a megfelelő vitamin- és ásványianyag-szükségletedről. Egy-két hónap után már érezni fogod a különbséget.

Vitamin- és ásványianyag-hiány

A nem megfelelő táplálkozás hiányállapothoz vezethet, és a hajhagymáid nem kapják meg a számukra szükséges tápanyagokat. Ennek orvoslására válassz egy komplex szépségvitamint, hogy biztosan gondoskodni tudj a megfelelő vitamin- és ásványianyag-szükségletedről. Egy-két hónap után már érezni fogod a különbséget.

Ezt is szeretjük
Fotó: