Megállítja a hajtöredezést az egyszerű, házi pakolás - Ragyogó és erős tincseket varázsol
Táplálja és védi a hajvégeket, sőt, az egész hajkoronádat egészségessé teszi.

toredezett haj cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos kevés olyan nő van, akit ne érintene a töredezett haj problémája. A hajszálak ugyanis igen sérülékenyek, és a mindennapi behatásoknak, valamint a festésnek köszönhetően könnyen elgyengülnek és roncsolódnak.

A már töredezetté vált hajvégektől borzasztóan nehéz megszabadulni, hiszen igazából csak a hajvágás segít rajtuk, de van egy olyan pakolás, ami jócskán javít a látványon, és megállítja a további károsodást.

Mi történik ilyenkor a hajvégekkel?

A haj szerkezetét tekintve a töredezés során a hajszál külső rétege sérül meg, ami védené a hajszálakat, így az alatta lévő szerkezet apró rétegekre csúszik szét. Sajnos ilyenkor a hajszál vége már nemcsak rugalmatlan, hanem sérült is, mert elveszíti azt a részt, ami megvédené minden káros hatástól, ezzel együtt pedig rugalmasságát és fényét is.

Mitől töredezhet a hajad?

Vannak olyan hétköznapi dolgok,melyekről talán nem is gondolnád, hogy veszélyesek lehetnek. Ilyen például a túl szoros hajgumi vagy a hajcsat. De károsíthatja a hajad a túl forró hajszárító, a hajgöndörítő és a hajegyenesítő is. Okozhatja még vitamin- vagy vízhiány is a töredezést, valamint a nem megfelelő ápolás is közrejátszhat benne. Hatással lehetnek rá különféle kémiai anyagok, a túlmosás, de az időjárás is előidézheti a haj szárazságát, fényvesztését és töredezettségét.

A leghatásosabb házi megoldás

Azon túl, hogy figyelj rá, hogy hogyan törlöd meg hajmosás után, hogyan fésülöd, vagy milyen sampont használsz, hetente egyszer érdemes kipróbálni ezt a mézes-tojásos pakolást is. Az öszetevőkben található vitaminok és tápanyagok miatt ugyanis ápolja és óvja a hajvégeket, ráadásul gyönyörű fényt biztosít nekik. Már az első használat után láthatod majd az eredményt, rendszeres használattal pedig garantálja az egészséges tincseket.

hajmaszk

Összetevők:

  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál méz,
  • fél bögre tej.

Válaszd ketté a tojás sárgáját és a fehérjét. A tejet egy kicsit melegítsd meg, hogy jól össze tudd majd keverni az összetevőket. Öntsd bele egy tálba a fehérjét, a tejet és a mézet, majd dolgozd össze, és tedd rá a hajadra. Fél órát hagyd hatni, majd hideg vízzel öblítsd le. A hajad máris puhább és selymesebb lesz. Hajvágás után pedig érdemes rendszeresen, heti egyszer-kétszer bevetni ezt a trükköt, ugyanis óvja majd a frissen vágott hajvégeidet, és megelőzi, hogy újra töredezetté váljanak.

Ezt is szeretjük