Ez lesz a farmerdivat ősszel
A farmer sokoldalú és minden szezonban kötelező. Hogyan hordd idén ősszel?

Dia

 	Klasszikus kék farmer 	Természetesen továbbra is népszerűek lesznek az egyszerű kék farmerek, szűk és egyenes szárú fazonban egyaránt. A nőies eleganciát szorgalmazó trendek azonban már nem akarnak szövetkezni vele. A finom blúzokat és pulóvereket inkább szoknyával vagy szövetnadrággal viseld ősszel, a jó öreg kék farmert pedig ültesd vagányabb, bohémebb, lezserebb szettekbe. A magasított derekú változatait betűrt felsővel kombináld.

Klasszikus kék farmer

Természetesen továbbra is népszerűek lesznek az egyszerű kék farmerek, szűk és egyenes szárú fazonban egyaránt. A nőies eleganciát szorgalmazó trendek azonban már nem akarnak szövetkezni vele. A finom blúzokat és pulóvereket inkább szoknyával vagy szövetnadrággal viseld ősszel, a jó öreg kék farmert pedig ültesd vagányabb, bohémebb, lezserebb szettekbe. A magasított derekú változatait betűrt felsővel kombináld.

Dia

 	Szexi piros árnyalatokban 	A meggypiros és pipacsvörös farmerverziókra már a nőies irányzatok is igent mondanak, ha szűk fazonokról van szó. Ám az efféle darabokat leginkább minimál stílusban képzeli el a divat, két eltérő, kontrasztos tónusra bontva az öltözéket. Feketével vagy a saját rokonárnyalataival párosítva, monokróm összeállításban éppúgy viselheted a vörös farmert, ilyenkor néhány színes kiegészítővel megtörheted az alapszínek harmóniáját. Az élénkpirossal vigyázz, mert vastagítja az idomokat!

Szexi piros árnyalatokban

A meggypiros és pipacsvörös farmerverziókra már a nőies irányzatok is igent mondanak, ha szűk fazonokról van szó. Ám az efféle darabokat leginkább minimál stílusban képzeli el a divat, két eltérő, kontrasztos tónusra bontva az öltözéket. Feketével vagy a saját rokonárnyalataival párosítva, monokróm összeállításban éppúgy viselheted a vörös farmert, ilyenkor néhány színes kiegészítővel megtörheted az alapszínek harmóniáját. Az élénkpirossal vigyázz, mert vastagítja az idomokat!

Dia

 	Koptatott farmer 	Jó ideje senki nem tesz különbséget a koptatott és a nem koptatott farmerek között, de most mindenkit erre ösztönöz az őszi divat. A feltűnően kőmosott darabok ugyanis visszanyerik régi vagányságukat, vagyis semmi keresnivalójuk nincs már a nőies öltözékekben. A csajos és sportos csavargóstílus kedvenc kiegészítői lesznek, de nem egészen lepattant formában, amit már a testhezálló fazonok is sejtetnek. Azonban nem árt óvatosan adagolni a koptatást, mert optikailag hozzátesznek pár centit a combkerülethez, és persze a fenékméretet is felnagyítják.

Koptatott farmer

Jó ideje senki nem tesz különbséget a koptatott és a nem koptatott farmerek között, de most mindenkit erre ösztönöz az őszi divat. A feltűnően kőmosott darabok ugyanis visszanyerik régi vagányságukat, vagyis semmi keresnivalójuk nincs már a nőies öltözékekben. A csajos és sportos csavargóstílus kedvenc kiegészítői lesznek, de nem egészen lepattant formában, amit már a testhezálló fazonok is sejtetnek. Azonban nem árt óvatosan adagolni a koptatást, mert optikailag hozzátesznek pár centit a combkerülethez, és persze a fenékméretet is felnagyítják.

Dia

 	Borvörös, burgundi és bíbor 	A bordós tónusok az idei ősz vezető divatszínei, így a farmerkínálatban is uralkodóvá lépnek elő. A nőies minimál irányzatok, a retró, valamint a hippis, bohém trendek egyaránt sok stíluslehetőséget kínálnak fel, ha egy ilyen farmer van a tarsolyodban. Remekül passzol hozzá a szilvakék, az okkersárga, a fényes aranybarna és a fekete-fehér árnyalat, melyek a kiegészítőkben éppúgy visszaköszönhetnek. Ha egy kis vagányságra vágysz, fémes és bőr elemekkel kombináld. A batikolt változatok azonban erősen szélesítenek, csak arányos alakkal vállald be őket!

Borvörös, burgundi és bíbor

A bordós tónusok az idei ősz vezető divatszínei, így a farmerkínálatban is uralkodóvá lépnek elő. A nőies minimál irányzatok, a retró, valamint a hippis, bohém trendek egyaránt sok stíluslehetőséget kínálnak fel, ha egy ilyen farmer van a tarsolyodban. Remekül passzol hozzá a szilvakék, az okkersárga, a fényes aranybarna és a fekete-fehér árnyalat, melyek a kiegészítőkben éppúgy visszaköszönhetnek. Ha egy kis vagányságra vágysz, fémes és bőr elemekkel kombináld. A batikolt változatok azonban erősen szélesítenek, csak arányos alakkal vállald be őket!

Dia

 	Jeggings 	Az őszi irányzatokban egyre nagyobb uralomra tör a farmerleggings, összevont néven jeggings. Ez az extra szűk fazon nem mindenkinek áll jól, így nem árt önkritikát gyakorolni, mielőtt ráesik a választás. Annyiban kedveznek a trendek, hogy idén lezser, bő felsőkkel boronálják össze, melyek lehetnek hosszabbak vagy rövidebbek is, annak függvényében, hogy ki mennyit szeretne megmutatni a lábaiból. Nemcsak a pluszkilók küldhetik tiltólistára ezt a farmertípust, sajnos az alaktalan lábakat szintén nagyon kihangsúlyozza.

Jeggings

Az őszi irányzatokban egyre nagyobb uralomra tör a farmerleggings, összevont néven jeggings. Ez az extra szűk fazon nem mindenkinek áll jól, így nem árt önkritikát gyakorolni, mielőtt ráesik a választás. Annyiban kedveznek a trendek, hogy idén lezser, bő felsőkkel boronálják össze, melyek lehetnek hosszabbak vagy rövidebbek is, annak függvényében, hogy ki mennyit szeretne megmutatni a lábaiból. Nemcsak a pluszkilók küldhetik tiltólistára ezt a farmertípust, sajnos az alaktalan lábakat szintén nagyon kihangsúlyozza.

Dia

 	Trapéz fazon 	A jó öreg trapézfarmer újra bekopogtat ősszel, ám csak a sportos, lezser retró trendek engednek zöld utat neki. A nevetséges fazontúlzásokat már sikerült kinőnie, de a játékosabb színeket és öltözködési stílusokat továbbra sem veti meg.

Trapéz fazon

A jó öreg trapézfarmer újra bekopogtat ősszel, ám csak a sportos, lezser retró trendek engednek zöld utat neki. A nevetséges fazontúlzásokat már sikerült kinőnie, de a játékosabb színeket és öltözködési stílusokat továbbra sem veti meg.

Dia

 	Boyfriend nadrág 	Mivel a farmer visszakapja régi vagányságát, a maszkulin fazonok is újra bepróbálkoznak. Ám ezúttal szigorúan betartják stílusrendeltetésüket, vagyis nem kacérkodnak tovább a nőies irányzatokkal, hanem sportosak, lezserek maradnak. Az őszi diáklánymódi szívélyesen üdvözli őket, mert remek retró pulóvereket gondolt melléjük, melyekkel hanyag, pimasz szerkókat állíthatsz össze.

Boyfriend nadrág

Mivel a farmer visszakapja régi vagányságát, a maszkulin fazonok is újra bepróbálkoznak. Ám ezúttal szigorúan betartják stílusrendeltetésüket, vagyis nem kacérkodnak tovább a nőies irányzatokkal, hanem sportosak, lezserek maradnak. Az őszi diáklánymódi szívélyesen üdvözli őket, mert remek retró pulóvereket gondolt melléjük, melyekkel hanyag, pimasz szerkókat állíthatsz össze.

Dia

 	Márványkoptatás 	A nyolcvanas éveket idéző trend szórványosan, más-más stílusokkal keveredve, de még mindig jelen van a divatban. Ősszel rozsdás, bronzos színekkel hozza magával a márványkoptatott farmerját, mely szinte megkívánja a rockos, fesztiválos lazaságot. A nyers bőr, rojtos kiegészítők jól passzolnak hozzá. Viszont ez is egy kövérítő darab, ha vastag a lábad, inkább mellőzd.

Márványkoptatás

A nyolcvanas éveket idéző trend szórványosan, más-más stílusokkal keveredve, de még mindig jelen van a divatban. Ősszel rozsdás, bronzos színekkel hozza magával a márványkoptatott farmerját, mely szinte megkívánja a rockos, fesztiválos lazaságot. A nyers bőr, rojtos kiegészítők jól passzolnak hozzá. Viszont ez is egy kövérítő darab, ha vastag a lábad, inkább mellőzd.

Dia

 	Színesen, sportosan 	A rozsdás, bordós avartónusok mellett az élénkebb narancsos farmerek is megjelennek, melyeket sportos stílusverziókba képzelt bele a divat. Ősszel még bátran használd ki a farmerdzsekit és a tornacipőt, a szürke, unalmas cuccokat pedig ilyen farmernadrágokkal színesítsd.

Színesen, sportosan

A rozsdás, bordós avartónusok mellett az élénkebb narancsos farmerek is megjelennek, melyeket sportos stílusverziókba képzelt bele a divat. Ősszel még bátran használd ki a farmerdzsekit és a tornacipőt, a szürke, unalmas cuccokat pedig ilyen farmernadrágokkal színesítsd.

Dia

 	Hideg őszi színekben 	A hűsítő nyári színek ősszel morózusabb hangulatot öltenek: a friss, üde türkizt felváltják a fáradt menta- és olajzöldek, a vibráló királykék azonban megmarad, de már nem a trópusi életérzést hirdeti. Ezek a farmerek a letisztult nőies stílusokban kapnak helyet, és a játékos színkombinációktól sem ódzkodnak, de csakis visszafogott darabokkal mutatnak kifinomult összhatást. A sportos-nőies irányzatok szintén örömmel fogadják a hideg árnyalatokban pompázó farmernadrágokat.

Hideg őszi színekben

A hűsítő nyári színek ősszel morózusabb hangulatot öltenek: a friss, üde türkizt felváltják a fáradt menta- és olajzöldek, a vibráló királykék azonban megmarad, de már nem a trópusi életérzést hirdeti. Ezek a farmerek a letisztult nőies stílusokban kapnak helyet, és a játékos színkombinációktól sem ódzkodnak, de csakis visszafogott darabokkal mutatnak kifinomult összhatást. A sportos-nőies irányzatok szintén örömmel fogadják a hideg árnyalatokban pompázó farmernadrágokat.

Dia

 	Állatmintás darabok 	Az állatmintás farmerek szavatossági ideje sem járt még le a divatban, de egyre finomabb összeállításokban kapnak helyet. A rockos vonal úgyszintén igényt tart az ocelot- és hüllőmintás darabokra, viszont már nem ötvözi őket feltűnő elemekkel, csupán bőr- vagy fémes kiegészítőket rendel melléjük, roppant kimérten. Ha az inged gallérját, a cipőd orrát vagy a táskádat megegyező színű fémrátét díszíti, az bőven elég a csajos stílushoz.

Állatmintás darabok

Az állatmintás farmerek szavatossági ideje sem járt még le a divatban, de egyre finomabb összeállításokban kapnak helyet. A rockos vonal úgyszintén igényt tart az ocelot- és hüllőmintás darabokra, viszont már nem ötvözi őket feltűnő elemekkel, csupán bőr- vagy fémes kiegészítőket rendel melléjük, roppant kimérten. Ha az inged gallérját, a cipőd orrát vagy a táskádat megegyező színű fémrátét díszíti, az bőven elég a csajos stílushoz.

Dia

 	Rövidebb nadrágszárak 	Kora ősszel még a kaprinadrágok is fellelhetők a kínálatban, a farmerek nem takarják el a karcsú bokákat. A diáklánymódi retró blézerekkel és félcipőkkel, a minimál trend rockos, bőrrel kombinált cuccokkal párosítja őket, csajos és nőies stílusban. Ha vastag a lábszárad, felejtsd el ezeket a fazonokat!

Rövidebb nadrágszárak

Kora ősszel még a kaprinadrágok is fellelhetők a kínálatban, a farmerek nem takarják el a karcsú bokákat. A diáklánymódi retró blézerekkel és félcipőkkel, a minimál trend rockos, bőrrel kombinált cuccokkal párosítja őket, csajos és nőies stílusban. Ha vastag a lábszárad, felejtsd el ezeket a fazonokat!

Dia

 	Egyenes és bő fazon 	Nem kell megijedni, széles csípőre is akadnak jótékony fazonok az új farmerdivatban. Visszatérnek a bő szárú és az egyenes vonalú darabok, melyek megnyújtják a sziluettet, ha nem túl lezserek. Hosszított kardigán vagy kabátka csak akkor lehet társa az A-vonalú farmernak, ha lágy esésű, aszimmetrikus megoldással kombinálod.

Egyenes és bő fazon

Nem kell megijedni, széles csípőre is akadnak jótékony fazonok az új farmerdivatban. Visszatérnek a bő szárú és az egyenes vonalú darabok, melyek megnyújtják a sziluettet, ha nem túl lezserek. Hosszított kardigán vagy kabátka csak akkor lehet társa az A-vonalú farmernak, ha lágy esésű, aszimmetrikus megoldással kombinálod.

Dia

 	Bőrhatású farmerek 	A nőies rockos trendek idén sem válnak meg a bőr anyagtól, persze minden másra ugyanúgy vevők, melyek csak utánozzák a bőr tulajdonságait. Ha a bőrnadrágot kényelmetlennek találod, a bőrhatású farmerek között keresgélj, melyek kevésbé merevek és olcsóbbak is valamivel. Finom, lenge blúzokkal és fémes kiegészítőkkel menő a nőies-rockos stílus, de semmit ne vigyél túlzásba, mert a sok zavaró részlettől giccsesnek tűnhet a megjelenésed.

Bőrhatású farmerek

A nőies rockos trendek idén sem válnak meg a bőr anyagtól, persze minden másra ugyanúgy vevők, melyek csak utánozzák a bőr tulajdonságait. Ha a bőrnadrágot kényelmetlennek találod, a bőrhatású farmerek között keresgélj, melyek kevésbé merevek és olcsóbbak is valamivel. Finom, lenge blúzokkal és fémes kiegészítőkkel menő a nőies-rockos stílus, de semmit ne vigyél túlzásba, mert a sok zavaró részlettől giccsesnek tűnhet a megjelenésed.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: