3 ruhadarab, melyben 10 évvel öregebbnek látszol

Válaszd meg okosan a ruhatáradat, néhány öltözék ugyanis többnek mutathat a valós korodnál. Néha azonban ez még jól is jöhet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Azt mondják, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Az azonban, hogy hány évesnek néz ki, már több dolog függvénye. A külsőt sok minden befolyásolja, és nemcsak a személyidben olvasható dátum számít.

Jól megválasztott frizurával, jól használt sminkkel, fiatalító színekkel éveket letagadhatsz. Ezeknek az ellenkezője is megtörténhet, egy divatjamúlt hajvágás vagy rossz szemfestés nagyon öregíthet.

Nincs ez másként az öltözködéssel sem. Vannak olyan ruhadarabok, melyek jócskán többnek mutatnak a korodnál. Tévedés ne essék, nem azt mondjuk, hogy az alább kitárgyalt három ruhadarab - legalábbis némelyik - nem néz ki jól, és ne lehetne szexis. Ha azonban mellettük döntesz, akkor jó, ha tudod, hogy idősebbnek tűnsz majd bennük. Ebből egyébként még előnyöd is származhat, például egy állásinterjún.

A garbó

A szép svéd színésznő öröksége a garbó. Greta hűvösségéről és megközelíthetetlenségéről volt híres, illetve Hollywood ezt a szerepet szánta neki. A nevét viselő felső ennek megfelelően kissé szigorú, viselője komolynak látszik benne.

A garbó, mivel a dekoltázst és a nyakat teljesen elfedi, az arcra irányítja a figyelmet, ezért, ha garbót viselsz, akkor különösen ügyelj a sminkedre és a hajadra.

A kissé tanárnénis imidzsben persze rejtőzik egy jó adag erotika, így semmi esetre se mondj le róla. De azért vedd figyelembe, hogy ez a szigorúság mindenkit öregít egy kicsit, hiszen nem éppen játékos természetre utal.

Éppen ezért a garbó tökéletes, ha nagyobb megbeszélésre kerül sor a munkahelyeden, esetleg éves értékelésen veszel részt. Sőt, hozzáértő, fontos munkaerőnek mutatkozhatsz benne, ezért, ha fizetésemelést kérsz, akkor bátran viselj garbót.

Hosszú blézer

Kedvelt ápol-és-eltakar ruhadarab a hosszított blézer, mely a fenék alá ér. Ötvenes hölgyek nagy barátja, ha azonban még csak a harmincadik szülinapodon innen vagy, akkor felejtsd el. Bár a popsit takarja, növeli a tömeget, mert általában nem karcsúsított.
Mivel jellemzően középkorú nők viselik, belőled is tisztes hölgyet varázsol ez a ruhadarab, főleg, ha az oly kedvelt levendulaszínben pompázik.

Ha szeretnéd elterelni a popsidról a figyelmet, vagy éppen el akarod takarni, akkor több jó megoldás is kínálkozik. Egy térdig érő kötött kardigán ugyanúgy eltakarja a fenekedet, mégsem leszel tőle tíz évvel öregebb.
Ha nem eltakarni akarod, hanem csak elterelni a szerinted méretes hátsóról a figyelmet, akkor irányítsd máshová, például egy feltűnő övvel vagy mélyebb dekoltázzsal.

Kosztüm

A kosztüm, legyen az nadrágos vagy szoknyás, komoly üzletasszonnyá tesz. Egy hozzáértő nőnek pedig már vannak tapasztalatai, melyeket évek alatt szerzett meg, így senki nem lát majd 22 évesnek, ha felveszel egy ilyen összeállítást. Ha a cégednél nem öltözködési előírás, akkor nagyobb vállalati megbeszélésre vedd fel, vagy akkor, ha fontosabb partnereket vártok, hiszen a te öltözéked a cégedet is tükrözi.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

PromócióA kosztüm szigorúságát enyhítheted, ha nem zakót veszel fel, hanem csak mellényt. A szín megválasztása is fontos, a sötétkék unalmassá teheti a megjelenést, míg a fekete gyászhuszárt csinálhat belőled. Ha mégis ragaszkodsz a sötét színekhez, akkor a kosztümhöz mindenképpen vegyél fel egy világos blúzt, mely megtöri az egyhangúságot.

Jó választás a világosszürke, mely egyáltalán nem unalmas, és jól kombinálható szinte bármilyen színnel, legyen szó élénkebbről, mint a rózsaszín, a lila vagy a türkiz, de feketével is jó. A kosztümnél alapszabály, hogy tökéletesen passzoljon rád, a kabát kicsit legyen karcsúsított, és illeszkedjen a válladra. Egy elszabott kosztüm nagyon lehangoló, így érdemes egy jól megvarrt darabért többet fizetned.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük