Töredezik, színtelen, száraz?
Hajápolási tippek
Ha a hajad nincs formában, mert kissé megviselte a nyaralás, a strandolás, a meleg, akkor olvasd el cikkünket, és lehelj új életet belé.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár különösen megterhelő a hajszálaid számára. A napsugarak nemcsak a bőrt, hanem a hajat is károsítják.

Reméljük, megelőzés gyanánt beszereztél UV-szűrős sampont és balzsamot. Ezek megvédik hajszálaidat a napsugarak roncsoló hatásától. Viszont a víz és a klór, ha sokat strandolsz, nagyon kiszárítják a hajat.

Teendők nyár végén

Nyár végén érdemes egy kicsivel több figyelmet szentelni a hajadra, mint szoktál. A legegyszerűbb, ha a hajadat pakolással ápolod.

A hajpakolások dúsabbak, több ápoló anyag van bennük, mint a balzsamokban. Nyugodtan hagyd fent hosszú ideig, ne csak a dobozon jelöltig. Így a hajad ugyan csúszós lesz, és kevésbé jól formázható, de hamarabb visszanyeri régi formáját.

Elképzelhető, hogy a hajvégek annyira kiszáradtak, hogy a pakolások már nem segítenek rajta. Ez a göndör és a festett hajra lehet jellemző.

Ha te is ezt tapasztalod, akkor nincs mit tenni, vágni kell. Kipróbálhatsz új, rövidebb frizurát is, de ha nem szeretnél változtatni, akkor is vágass a végéből egy keveset.

Fakó színek

A hajszínnek sem tesz jót, hogy állandóan napon van. Mivel kevesen viselnek kalapot, kendőt, a nap kiszívja a színt. Ez igaz a festett és a természetes színű hajra is. Az utóbbinál nincs gond, bájosak a homlok körül kunkorodó szőkés pihék.

Ha viszont festett a hajad, a kontraszt most élesebb lehet az eredeti szín és a festett között. Nyaralás előtt amúgy sem érdemes festetni, de utána nem árt. Ha otthon fested, most érdemes elmenni, hogy a fodrász szép, egységes színt készítsen.
Nyáron mindig érdemes egy árnyalattal világosabbat választani, mert a nap kiszívja a hajtövet, és élesebb lesz a kontraszt a két szín között.

Bár a nagy szabadságolások lementek, még várhat ránk egy-két forró nap. Így lehet, hogy továbbra is gyakori hajmosásra van szükség. A balzsamozást továbbra sem érdemes túlzásba vinni, mert elnehezítheti, összetapasztja a hajat, ami kényelmetlen lesz.

Két nyárvégi probléma

Nyár végén több, talán korábban nem tapasztalt problémával találkozhatsz. Az egyik a korpásodás. A víz és a nap nemcsak a hajat, hanem a fejbőrt is szárítja, így ott jobban meggyűlnek a már elhalt hámsejtek. Ezt csak fokozza, ha a fejbőr befülled. Szerencsére átmeneti problémáról van szó, ami könnyen orvosolható.

Mit tehetsz a korpa ellen?

  • A nyári korpásodás ellen felesleges erre a célra kifejlesztett sampont használni.
  • Minden hajmosásnál alaposan masszírozd át a fejbőrt. Ne dörzsöld túlzottan.
  • Ha száraznak érzed a fejbőrödet, akkor alkalmazhatsz olajos dörzsölést. Az ujjbegyeidet mártsd olívaolajba, és ezzel masszírozd át. Ezt a módszert ne alkalmazd kettőnél többször.
  • Válassz olyan sampont, ami frissítő összetevőt tartalmaz, például mentát.
  • Te is készíthetsz frissítő öblítőt. Egy liter forró vízbe tegyél két evőkanálnyi mentát. Hagyd kihűlni, szűrd le, majd ezzel öblítsd le a sampont.

Ősszel sokak problémája a hajhullás. Ha már most teszel ellene, akkor nem lehet vele problémád. Kezdj vitaminkúrába megelőzésképpen. Így a hajhagymák megerősödnek. Vegyél kifejezetten haj és bőr erősítésére összeállított vitamin-komplexet, és szedd egy-két hónapig.

Ezt is szeretjük