5 profi hajdúsító tipp nyárra
Ha lapul a haj
A meleg, párás levegő lenyomja a hajat, ami sapkaszerűen a fejre borul. Nem túl szexi. Szerencsére van néhány bevált trükk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akkor is készíthetsz dús frizurát, ha a hajad vékony szálú, puha, és nincs túl sok belőle. A titok a formázás technikájában rejlik, és persze azokban a termékekben, melyek dúsítják és szilárdítják a hajat, anélkül, hogy megterhelnék.

Húzd meg

Ha a növéssel ellentétes irányban szárítod, az minden hosszúság esetén többnek láttatja a hajat. A fejedet hajtsd előre, és fentről fújd rá a meleg levegőt, közben az ujjaiddal lazítsd a fürtöket.

A hajat fogd szétterpesztett ujjaid közé, majd erősen húzd el a fejbőrtől, majd irányítsd ide a hajszárítót. Ha kényelmetlen, és nem akarsz fejen állni, akkor nem kell lehajtani a fejedet, csak a kefével a növekedési iránnyal ellentétes irányba fésülni a hajat.

Tipp: mindig várd meg, hogy a haj kihűljön, csak azután emelkedj fel. A meleg puhává teszi a hajat, és könnyen összeesik.

Dúsítók

Akár sampon, akár rögzítőspray vagy intenzív kúra, a dúsítókészítmények stabilizáló filmréteggel vonják be a hajat, így az egyes hajszálak között távolságot teremtve, amitől a haj kissé dúsabbnak hat, jobban kezelhető, és kellemesebb tapintású.

A legtöbb dúsító spray-ben keratin-azonos aminosav, úgynevezett cisztein található, ez erősíti, és ettől ragyog a haj.

A sok nem mindig több. Ez a rögzítőszerekre is vonatkozik. Ezek feladata, hogy a lágy hajnak tartást adjanak, és dúsabbnak tüntessék fel a hajat. Ha azonban túl sok habot vagy formázófolyadékot használsz, a haj merev lesz, ráadásul a súlytól össze is esik. Így ellentétes hatást válthatsz ki, a haj letapad.

Frizura

Ha a hajszálaid nem erősek, nem mindegy, milyen frizurát választasz. A rövid vagy félhosszú haj az ideális, ami nyáron amúgy is kényelmesebb viselet. Így a haj nem lapul le a saját súlyától.
Minden frizurán alkalmazható a tupírozás. Ne a '80-as évekre gondolj, a tupír, ha jól csinálják, nem látszik, csak tartást ad. A száraz hajat emeld meg tincsenként, majd sűrű fésűvel három centi magasságban "tupírozd vissza" a hajad. Utána hajtsd le a fejed, kicsit lazítsd át, majd formázd. Ha jól csináltad, nem látszódhat.

 

Göndöríts

 A göndör haj mindig dúsnak hat, tömeget képez. Ha természetesen nem göndör a hajad, akkor bele kell nyúlnod a természet művébe. A bolondos, göndör haj amúgy is jól illik a nyárhoz. Több lehetőséged van, lehet alkalmi a göndörítés, és dönthetsz a dauer mellett is. Először mindenesetre érdemes kipróbálni, hogy áll.Szerezz be nagy átmérőjű hajcsavarót. A legjobb, ha a legnagyobbat választod, hiszen most nem göndörítésről van szó. Mosd meg a hajad, majd szárítsd meg, de ne teljesen. Tegyél rá valamilyen hajfixálót. Fogj négy csavarót, és csavarj fel ujjnyi vastag tincseket. Ez a négy pontosan elég lesz. Fújj rá egy kevés meleg levegőt, és hagyd a hajadban öt percig. Ha letelt, akkor szedd ki őket, és az ujjaiddal rendezgesd el a tincseket. Ne használj fésűt, mert elrontod a hatást.
Ha megtetszett, akkor a fodrászoddal készíttess dauert. Ne aggódj, ma már vannak kímélő eljárások, amik nem vágják tönkre a hajad.
 
A legújabb 388 frizura - M-érték Kiadó

Minden hajhosszúságból - Minden típusnak - Minden alkalomra

Ha még mindig - esetleg ismét - azt keresed, melyik frizura állna jól neked, amivel könnyen el is boldogulsz, nos akkor ebben a könyvben nem kevesebb, mint 388 különböző fazon közül választhatsz a legkülönfélébb hajhosszúságokhoz. Mind divatos, és mégis időtlen. Mindnek szakszerű vágás az alapja, úgyhogy a napi fésülés pillanatok alatt kész, semmi fáradságot nem jelent.

A könyvet itt megrendelheted!
Ára: 3.699,- Ft
Ezt is szeretjük