2 hetes intenzív narancsbőr elleni kúra
Masszázs, fürdő, illóolaj. E hármas képezi alapját különleges narancsbőr elleni programunknak. Vasald ki a göröngyöket, és feszesítsd bőrödet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki eddig csupán a szobát kellemes illatba burkoló esszenciának gondolta az aromaolajokat, egy fontos dolgot nem tudott: a természetes olajok, ­ amelyek virágokból, levelekből, gyökerekből, termésekből vagy például a citrusfélék héjából készülnek, ­ nem pusztán az orron át fejthetik ki jótékony hatásukat, hanem csodálatosan aktiválják a bőr keringését, anyagcseréjét is.

Még az oly sokak életét megkeserítő cellulitisz ellen is bevethetők! Ilyenkor a szakértők kéthetes intenzív programot ajánlanak. Ez idő alatt kedved szerint választhatod meg, hogy reggel vagy este fordítasz-e több időt és figyelmet tested kritikus pontjaira.

Mi a teendő?

Először is naponta aromafürdőt kell venni. Ehhez élénkítő vagy nyugtató olajkeveréket válassz. A fürdő közben kefével végzett masszázs a meleg víz segítségével fokozza az aromaolaj hatását. Az aromafürdő nagyszerű előkészítés az ezt követő cellulitiszmasszázshoz. Ehhez felváltva alkalmazz:

  • erősítő olajkeveréket, mely a kötőszöveteket aktiválja, méregteleníti és salaktalanítja,
  • feszesítő olajkeveréket, mely a bőrt és a kötőszöveteket feszesebbé teszi,
  • simító olajkompozíciót, mely a bőrt különösen sok nedvességgel tölti fel.

Ha kitartó vagy, tizennégy nap után szemmel látható lesz a változás. Még nagyobb lesz a siker, ha a masszást tovább folytatod, legalább néhány héten át.

Csak keveset használj!

Az illóolajok minden cseppjükben a természet erejét rejtik, és csak nagyon kis mennyiségben szabad őket használni. A masszázshoz ezért hígítani kell ezeket, napraforgó-, búzacsíra- vagy más hasonló olajjal. Annak ellenére, hogy csak pár cseppet használsz belőlük a masszázskeverékbe, hatásuk, jelenlétük a szövetekben tizenkét órán át kimutatható.

A kúra

A legjobb szer stressz ellen egy kád jó meleg víz, pompásan illatozó aromaolajos fürdő, geránium, levendula, citromfű keverékével. És ezzel már kezdetét is veheti a cellulitisz elleni program!

Akár reggel, akár este fürdesz szívesebben, készítsd el a következő olajkeveréket.

  • Reggeli vitalizáló keverék: 3 csepp rozmaring, 3 csepp cédrusfa, 1 csepp citromfű összekeverve 1 evőkanál napraforgóolajjal. Ez feldob, jó kedvre derít, és lendületbe hoz a nap kezdetén.
  • Esti méregtelenítő, relaxáló keverék: 3 csepp boróka-, 2 csepp geránium-, 2 csepp levendulaolajat 1 evőkanál napraforgóolajjal keverj össze.

Amikor már néhány perce ellazultál a meleg, illatos vízben, következhet a fürdés aktív része. Vegyél egy puha, természetes anyagból készült kefét, és masszírozd át határozott mozdulatokkal, jó alaposan a bőrt, térdtől a combokon át egészen a fenékrészig. Körkörös mozdulatokkal, lábanként körülbelül három-három percen át. Ezután fordulj kicsit oldalra és folytasd a fartól egészen a csípőcsontig haladva. Végezetül néhány mozdulattal a has körkörös masszírozását is végezd el.

Aromamasszázs

A fürdő után már jól előkészült a bőr a napi fő programponthoz, az aromamasszázshoz. Háromféle kompozíciót használj felváltva, így a hatás optimális lesz.

  • Aktivizáló-méregtelenítő masszázskeverék: 3 csepp boróka-, 3 csepp cédrusfa-, 1 csepp citromfűolaj, 2 evőkanál búzacsíraolajjal elkeverve.
  • Feszesítő masszázskeverék: 3 csepp teafa-, 3 csepp narancs-, 1 csepp levendulaolaj, 2 evőkanál búzacsíraolajjal elkeverve.
  • Kisimító masszázskeverék: 3 csepp geránium-, 3 csepp levendulaolaj, 2 evőkanál mandulaolajjal elkeverve.

Hogy masszírozz?

Combok és far: tedd az olajat a tenyerdebe, és állva, körkörös mozdulatokkal kend be combodat térdtől felfelé haladva, egészen a farig. Ezután combodat és fenekedet mind a tíz ujjal lentről felfelé haladva alaposan nyomkodd meg. Mindig egy-egy részt nyomj össze, emeld meg, az ujjaid között görgesd ide-oda, majd engedd el. Végezetül a kézcsontocskák segítségével körkörösen masszírozd végig az említett területeket, majd fentről lefelé lágyan simítsd ki a fart. Oldalankét öt-öt percig tartson a masszázs.
Has és csípő: állva vagy ülő helyzetben szintén némi olajat vigyél fel a hasra és a csípőre, az óramutató járásával egyezően, a köldöktől indulva itt is gyúrd át a bőrt, egyik kezed ujjaival emelj ki egy kis részt, majd lazítsd el, és a másik kezeddel ismét emeld fel. Ezzel a váltakozó csipkedéssel a hasi részt egészen csípőig dolgozd végig, legvégül lazán simítsd ki az egész felületet.

Minden simító mozdulat élénkíti a nyirokrendszert, minden gyúró mozdulat élénkíti a véráramot. A cellulitisz elleni masszázs az illóolajok jótékony hatásával együtt hozza meg a látványos változást.

Ha érdekelnek egyéb narancsbőr elleni tippek, illetve szívesen olvasnál más egészséggel, szépséggel és testmozgással kapcsolatos témákról, akkor mindenképpen látogass el az InforMed oldalára!

Ezt is szeretjük