Narancsbőr elleni kúra-körkép - Találd meg a számodra ideális megoldást!
Narancsbőr ellen már nagyon sokféle szer és kezelés létezik.

nagykep?cikkid=3016&kep=ultrahang kezeles narancsbor1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha elmúltál már 20 éves, és munkádból adódóan sokat ülsz, családi elfoglaltságaid miatt hétvégén is csak keveset mozogsz, ráadásul mindennap 1-2 kávéval vagy egy kis édességgel próbálsz lelket és erőt önteni magadba, nem kell sokáig várnod, míg megjelennek a cellulitre jellemző kisebb-nagyobb dombocskák a combjaidon, csípődön és a fenekeden.

Most összegyűjtöttük azokata kezeléseket, amelyeket a legtöbben használnak, és a legtöbb embernél eredményesnek bizonyulnak.

Mit várhatsz akúráktól?

A kezelés hatékonysága nagyban befolyásolja, hogy milyen fokú az elváltozás. A kezdeti stádiumban például sokkal gyorsabban érhetsz el látványos eredményt, mint a harmadfokú cellulit esetén, ahol a bőr már lóg, és állva is jól látható az eltérés. Ilyenkor jóval hosszabb ideig kell alkalmazni a cellulit elleni kúrát – akár több módszert egymás után vagy kombináltan is.

Fontos szem előtt tartani, hogy egy sikeres kúra sem szabadít meg senkit örökre a narancsbőrtől. Ha egyszer már kialakult, visszatéő lehet a probléma, ezért folyamatosan karban kell tartanod magad. A legtöbb mindig az életmódon múlik, aktív közreműködés és részvétel nélkül éehet, hogy nem lesz eredmény.

Vákuummasszázs, ultrahang, interferenciaáram

A kevésbé mozgékony, más tréninget végző, vagy ízületi panaszokkal küzdők számára igen jó módszer a vákuummasszázs. A vákuum hatására felgyorsul a salakanyagok elszállítása, a zsírdepók kiürítése és a pangó ödémák kiürítése. Ha mindezt még ultrahangos és interferenciaáramos kezeléssel is kiegészíted, még intenzívebb hatást érhetsz el.

Az ultrahanggal sokkal mélyebbre lehet bejuttatni a cellulitre jó hatású hatóanyagokat, krémeket, illóolajokat. Az interferenciaáram pedig a program beállításától függően megdolgoztatja az izmokat, felerősíti a zsírbontást és a nyirokáramlást. Általában 10-20 kezelésre lehet szükség az elváltozás súlyosságának függvényében.

Hypoxi Tréner

Az eljárás lényege, hogy a hastól lefelé kialakított vákuumban biciklizni kell úgy, hogy közben a pulzusszám a zsírégetéshez a legoptimálisabb legyen. A vákuum hatására kitágulnak az erek, és ettől intenzíven felgyorsul a szövetek vér- és nyirokkeringése, könnyebben felnyílnak a zsírsejtek, így a nyirokkal gyorsabban eltávozhat a feleslegben felhalmozott zsír.

A mozgás mindezt fokozza, ráadásul elősegíti a zsírok lebomlását, elégetését, a salakanyagok elszállítását. 15 alkalom után – 45 percig tart egy tréning – mindenkinél szemmel látható, és centiméterekben mérhető lesz az eredmény. Fenntartó kezelésekre, kiegészítő diétára, az élvezeti szerek elhagyására ilyenkor is szükség van.

Jó tudni
A narancsbőr, amilyen könnyen kialakul, olyan nehezen múlik el. Az ésszerű diéta mellett ma már nagyszerű készítmények állnak rendelkezésedre, amelyek megkönnyítik ezt a küzdelmet. Tudnod kell azonban, hogy ehhez is kitartás és idő kell.

Növényi hormontartalmú szerek

A narancsbőr elsősorban az ösztrogén nevű hormon túlsúlyának köszönhető, ezért előszeretettel alkalmaznak androgén hatású anyagokat a legújabb cellulitterápiás készítményekben. A ginszengben található androgénszerű növényi hormonok javítják a szövetek állapotát, feszességét, telítettségét.

Multifunkciós krémek

A legtöbb cellulit elleni kozmetikum többfunkciós. Felpörgeti a vérkeringést, felgyorsítja a zsírbontást, serkenti a nyirokáramlást és a salakanyag-transzportot. Vannak már olyan hatóanyagkomplexek is, melyek gátolják a zsírsejtek szaporodását, vagy a zsírok felvételét a sejtekbe.

Ezeket a részecskéket különféle vivőanyagokba ágyazzák, hogy könnyebb legyen a felszívódásuk, a célsejtekhez való eljutásuk, és minél tartósabban fejthessék ki hatásukat. Használatuk mindenképpen folyamatos és kúraszerű legyen, ha eredményt szeretnél elérni.

 

A legjobb hatóanyagok

Közkedvelt adalékanyag a szilícium és a magnézium, mert ezek stabilizálják, és feszesebbé teszik a kötőszöveteket.

Az enzimek, melyeket elsősorban gyümölcsökből - ananászból, papayából - nyernek, elősegítik a zsírsejtek felszakadását, a zsírok lebomlását és a zsírsavak elszállítását. Enzimek nélkül szinte elképzelhetetlen ma már egy modern cellulitkrém. A koffein is hasonló hatású: felpezsdíti a keringést, gyorsítja a zsírlebontást.

Hatékony keringésgyorsítók és bőrfeszesítők az illóolajok, mert segítik a salakanyagok elszállítását, és a bőr táplálását. A leginkább használt illóolajok: fahéj, narancs, boróka, citrom, menta.

A legmodernebb high-tech krémek magnetizált mikrokristályokat is tartalmaznak, melyek miután felszívódtak a bőrbe, körülbelül 10 napig olyan mágneses teret hoznak létre, mely folyamatosan intenzívebb keringést tart fent a kezelt felületen.

Ezt is szeretjük