Nagy 2010-es táskakörkép
Árakkal és lelőhelyekkel
Egy szép, elegáns és praktikus táska minden nő álma, hiszen nem mindegy, hogy mi fityeg a kezünkben randevú, bevásárlás és utazás közben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az új év eljövetele egy nő életében egyben a ruhatárfrissítés időszakát is jelenti, ami ugyanúgy vonatkozik a kiegészítőkre is. A táskák között is megvannak azok az örök darabok, melyeket minden évben megtalálsz az üzletek polcain. Ha ilyen időtálló holmikra teszel szert, még jó pár évig élvezheted a társaságukat anélkül, hogy divatjamúlt lennél.

A tavalyi táskáidat sem kell rögtön a tűzre dobni, mert egyik-másik fazon továbbra is élvezi majd kitüntetett szerepét a divatban.

Klasszikus színek a táskadivatban

A különböző trendek formavilága gyorsan változik, de egy klasszikus színválasztással tovább marasztalhatod kedvenc táskádat, hiszen a régi és az új ruháidhoz is garantáltan passzol majd.

A fekete és a natúr árnyalatok - a bézs, a krémszín, a világos- és sötétbarnák - sohasem mennek ki a divatból.

A fazonok terén még nem történt nagy változás, ugyanúgy tartja a pozícióját a buborékfazon, a félhold alakú táska, a kisebb-nagyobb, vállra akasztható táska és a kézitáska. A flitteres sem intett még búcsút, sőt, ismét a partik kedvence lett.

A szegecsek már leáldozóban vannak, mert a cipzárőrület hamarosan elvonja róluk a figyelmet, de azért még nem büntetendő, ha az előbbivel tűzdelt táskával rukkolsz elő, főleg, ha jó sok cipzár is van rajta.

A húzózármánia új kreatív elmélete, hogy már nemcsak funkcionálisan kell megjelennie ennek a kelléknek, hanem nyugodtan megpihenhet, és díszítőelemmé avanzsálhat.

Az örök fekete

A H&M cipzárakkal megbolondított bőrtáskájával igazán divatosan kezdheted az új évet. Az ára 17 400 forint. A New Yorker sem akar lemaradni húzózárak terén, trendi válltáskájuk 6490 forintért lehet a tiéd.

Az Orsay a modern romantikára is hangsúlyt helyez textil és lakkbőr kombinációjú szütyőjével, mely 4595 forintba kerül. Szintén az Orsay üzleteiben bukkanhatsz rá az elbűvölő, steppelt kistáskára, amit 4995 forintért vihetsz haza. A Promod flitteres batyuja pedig 6250 forintért kapható.

Natúr elegancia

A Mango extra nőies, szív alakú, drapp táskáját biztos, hogy még sokáig nem váltod le a divat őrült rohanásában, mert mindig újdonságként hat majd. Ez a darab 5795 forintért tehet egyedien elegánssá.

Szintén a Mango üzleteiben találsz rá a rozsdaszínű, velúr oldaltáskára, ami 21 995 forintért lehet a klasszikusod. A Salamander üzleteiben kapható barna válltáska nemesen egyszerű, épp ezért mindig helye lesz a ruhatáradban. Az ára 22 990 forint.

Láncszíjas táskák - a Chanel-ház nyomdokaiban

A láncszíjas táskák nem új keletűek, legalábbis nem ebben az évben fedezték fel őket, de kétségkívül ismét berobbantak a divatba, és rögvest magukra aggatták őket a sztárok is.

Most leginkább a steppelt változatuk kerül reflektorfénybe, melynek eredetét a Chanel-háznak köszönhetjük, hiszen onnan pattant ki elsőként ez a formabontó kreáció. Azóta az átlagemberek által elérhető divatba is bekerült, és ebben az évben szintén nagy sikere lesz. Azért ne feledkezz meg a rockos és a flitteres, láncszíjú táskákról sem!

A New Yorker fehér, steppelt válltáskája 2990 forintért teheti különlegessé a szerelésed. Szintén a New Yorker üzleteiben csaphatsz le a csillogó, csupa flitter retikülre, 4290 forintért. A Pimkie feketében kínál számodra láncszíjas, Chanel által ihletett darabot, 3690 forintért. Ugyanitt szegecses válltáskára is bukkanhatsz, melyet az újdonságként ható lánc még konzerválhat a divatban. Ezt a darabot 5490 forintért kaphatod meg.

Óriástáska, amitől nem lehet megválni

Mivel a változatos formákon túl pakolhatósági szempontból is hasznosak, képtelenség őket száműzni a divatból. Ezt kihasználva a legtöbb trend nagy becsben tartja a behemót batyukat, és megpróbál minél több újdonságot és kreativitást csempészni bele.

Idén az óriástáskák fazonjai megtartanak néhány régi, jól bevált elemet, mint amilyen az utazópoggyász ihlette kézitáska, a bevásárlószatyor dizájnos változata, valamint a buborék formavilág.

Ám hamarosan némi újítással is találkozhatsz, hiszen a kifutókon már megjelentek a kocka alakú iskolatáskákról mintázott hátizsákok, illetve a tornafelszerelések cipelésére használt málhák divatos megfelelői, vagyis a csőzsákok. A hátitáskák nőiesebb és elegánsabb vonal felé tapogatóznak majd: bőrből, lakkból és flitterből megálmodva.

A Re-Reserved fényes anyagú, tornazsák jellegű batyujával igazán friss lehetsz a divatban, ha 10 490 forintot áldozol érte. A Mango üzleteiben klasszikus fazonra akadhatsz csavart füllel, 2995 forintért.

A New Yorker kék oldaltáskáját 4990 forintért vásárolhatod meg. Az Orsay két csajos darabot is kínál számodra: a vörös, félhold alakú táska 4595 forintért lehet a tiéd, a körfüles, bevásárlószatyor stílusú pedig 5295 forintért találhat gazdára. A Springfield szürke szövettáskája 7995 forintba kerül.

Picik és nőiesek, bulikra tervezve

Legyen az elegáns parti vagy csak egy szimpla hétvégi táncos buli, biztos, hogy a legnőiesebb formádat akarod hozni, és praktikusan a legkisebb táskád után nyúlsz indulás előtt.

Ezt a gondolatfüzért a tervezők is átgörgették az agyukon, ezért a legkisebb táskákat ruházták fel a legpompázatosabb színekkel és díszítőelemekkel, hogy kedvedre ragyoghass egy ilyen kiegészítővel. Idén még változatosabb lesz a csillogás, de a bevált formákhoz hű maradt a divat.

Most nagyon trendi, ha egyetlen táska többféle anyag felhasználásából valamiféle eklektikus kollázst mutat fel, mint ahogy azt a Mango borítéktáskája is teszi. Ha az elegánsban is a bohémet kedveled, ezt a darabot szeretni fogod 9995 forintért.

A New Yorker pénztárcastílusú, pink válltáskája csupán 1990 forintot követel tőled a divat nevében. Az Orsay színes levéltáskájának mintakavalkádja nagyanyáink foltvarrással készített takaróira emlékeztet, 3295 forintért. A Pimkie királykék, velúrbőr szütyője 2590 forintért kínálja magát, míg az Orsay üzletében lilában kaphatsz hasonló fazont, 6490 forintért.

Ezt is szeretjük