Súlyos betegre éheztette magát a fiatal lány, ma már büszke gömbölyded idomaira Shae: egészséges, és másoknak segít

Súlyos anorexiával és bulimiával küzdött, ma viszont már újra egészséges. Telt idomokkal boldogabb és magabiztosabb, mint valaha.

shae taylor cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Shae Taylor mindössze 14 éves volt, amikor anorexiát és bulimiát diagnosztizáltak nála az orvosok. Volt, hogy napokig nem volt hajlandó enni, de ha mégis, akkor maximum egy-egy salátát vagy granolaszeletet fogyasztott. Emellett pedig sokszor addig edzett, amíg rosszul nem lett. De akármennyit is fogyott, sosem volt elégedett önmagával: még akkor is kövérnek és csúnyának látta magát a tükörben, amikor már életveszélyesen csontsovánnyá vált.

Szülei elől sokáig titkolta betegségét, de terapeutája felhívta rá a figyelmüket, édesanyja és édesapja pedig mindent megtettek, hogy lányuk meggyógyuljon. 2017-ben egy évet töltött egy rehabilitációs központban, illetve támogatócsoportokba is járt, de a kezelés ellenére 2019-ben súlyos állapotban került kórházba.

Egykor anorexiás volt, ma büszke telt idomaira

Szív- és vérnyomásproblémák alakultak ki nála, és annyira rosszul volt, hogy az orvosok úgy vélték, csupán három napja van hátra. Szerencsére ez nem így lett, a lány ugyanis felépült, és elhatározta, hogy a kalóriák és a fogyás helyett a testi-lelki egészségére fog koncentrálni. A hízást egy ideig nehezen viselte, de végül sikerült elfogadnia teste változását, és megszerette önmagát. A 19 éves lány ma már büszkén mutatja meg gömbölyded idomait az Instagramon is, és az egészséges testképért kampányol.

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük