Minden, ami a mellplasztikával kapcsolatban érdekelhet

A mellkorrekció gondolata sok nőben felmerül, mégis tabutéma. Ismerd meg a következményeket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Manapság sok nő megcsináltatja a cicijét, mondván, hogy túl kicsi, formátlan, megereszkedett, sőt, túl nagy. Sokan csak a divatnak hódolnak, és ezért választják a műtétet, azonban egyre többen vállalják az önbizalom növelése miatt. Ha benned is felmerült a beavatkozás lehetősége, de vannak olyan homályos pontok, melyeket eddig nem mertél senkitől megkérdezni, akkor most figyelj nagyon, mert kiderül, hogy mire is számíthatsz.

Korrekció vagy teljes átalakítás?

Először is, el kell döntened, hogy csak korrigáltatni szeretnél, vagy teljesen új melleket akarsz. A mellfelvarrást általában azok a nők választják, akiknek szoptatás után megereszkedett a cicije, vagy éppen sokat fogytak, és a bőrük megnyúlt. Ilyenkor a műtét visszaadja a fiatalkori kebleket, és elfelejtheted a melltartót. Viszont, ha még tervezed, hogy szülni fogsz, célszerű az operációt a babavárás utánra időzíteni, mert egy újabb gyerek mellett újra megereszkedhetnek melleid.

Nagy fába vágod a fejszéd, ha a mellnagyobbítás mellett döntesz. A borsos ár egy dolog, de a műtét utáni pihenőidő hetekig is elhúzódhat. Ugyanakkor hazánkban kiváló plasztikai sebészek vannak, akik az összes lehetőséget mérlegelve készítenek fel a beavatkozásra.

A nagyobbítást megelőző viziteken együtt kitaláljátok, hogy melyik típusú protézis lenne a megfelelő. Jelenleg Magyarországon négy típust találsz meg, a sima felületűt, a texturáltat, a sóoldatosat és talán a legismertebbet, a szilikongéles típust.

Hogy neked melyik a legjobb, az nagyban függ attól, hogy mennyivel nagyobb ciciket szeretnél, hogy milyen vastagságú a melleden a bőr, és persze nem utolsósorban, hogy mennyit szánsz rá.

Fájdalmas?

Biztosan az a kérdésed merül fel elsőként, hogy fájni fog-e. Nos, ezt embere válogatja. Van, aki a beavatkozás után halvány lüktetést érez csak, van, akinek a fájdalomcsillapítók jelentik a megváltást. Nem lehet előre megjósolni, hogy te melyik kategória leszel, de, ha tudod magadról, hogy viszonylag magas a fájdalomküszöböd, akkor biztosan jobban fogod viselni az operáció utáni napokat. Mint a legtöbb műtéti beavatkozást, ezt is altatásban végzik.

Sokszor hallhatod, hogy ennek felnőttkorban már magasabb a kockázata, és utána előfordulhat, hogy napokig kába és gyenge leszel. Ráadásul a műtét alatt behelyeznek egy úgynevezett dréncsövet, melynek funkciója az, hogy a felgyülemlett folyadékot elvezesse.

Az ágyból nem kelhetsz fel egy-két napig, és a rugalmas kötés is fent lesz egy ideig, majd utána speciális sportmelltartót kell viselned. A kórházat pár nap után elhagyhatod, de ilyenkor is csak az óvatos mozgást válaszd, nem szabad megerőltetni magad. A sebeid akár hónapokig is gyógyulhatnak, úgyhogy ne ess kétségbe, ha lassabban jössz rendbe.

Mennyibe kerül?
Valószínűleg ez a legnagyobb kérdés, ami foglalkoztat. Nehéz árat mondani, országrészenként, sebészenként eltérő lehet a tarifa, de 500 ezer forint alatt nemigen lehet megúszni, sőt, jellemzőbb a 750 ezer forint körüli ár. A beavatkozás mellett számítani kell egyéb költségekre is - laborvizsgálatok, konzultációs díj, kórházi napidíj -, és van, ahol az altatást sem számítják bele az árba.

Mikor lesz publikus?

A már említett sportmelltartó után a hagyományos melltartót kell viselned, eleinte még alvásnál is, hogy melleid elnyerjék végső formájukat.

Ne ess kétségbe, ha az első napokban még nagyon feszül a bőröd, vagy, ha még nem megfelelő a cicik alakja, mert még formásodni fogsz.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A folyamat hónapokig tart, és nem múlik el azzal, hogy beültették az implantátumot. Készülj fel, hogy a kerek keblekre várni kell, hiszen egy idegen anyag van a testedben, és a bőrödnek is alkalmazkodnia kell hozzá. Ráadásul előfordulhat az is, hogy érzéketlen lesz egy ideig a mellbimbód és környéke, de általában egy hónap múlva megszűnik a probléma.

Kockázat!
A mellműtétre nem szabad megváltásként tekinteni. Elképzelhető, hogy nem olyan lesz, mint képzelted, hogy a tested nem fogadja be az idegen anyagot, hogy hegek maradnak a műtét után, és nem lesz természetes az eredmény. Mindig fennáll a kockázata, hogy nem sikerül. Neked kell eldöntened, hogy mindezek ellenére belevágsz-e.

Új ember, új élet?

Bár sok rémtörténetet hallani hibás műtétekről, egy jó sebésszel ezt kiküszöbölheted. Hogy a műtét, illetve az új keblek milyen hatással lesznek az életedre, hogy valóban megnő-e az önbizalmad, az csak később derül ki. Van olyan nő, aki felszabadul, de olyan is akad, aki nem tapasztal változást.

OLVASD EL EZT IS!

kockas melltarto lead
  • öltözködés
  • melltartó

Milyen formájú a cicid?

Ezt is szeretjük