Minden alakra passzol: A-vonalú szoknyák körképe
Árakkal és lelőhelyekkel
Praktikus és nőies fazon, sőt, még a vonalaidra is vigyáz a harangszoknya!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés olyan ruhadarab létezik a földkerekségen, mely azzal büszkélkedhet, hogy minden alkati adottságból a legjobbat igyekszik kihozni. Pedig ahány nő, annyiféle testalkat létezik a világon, annak ellenére, hogy csak néhány fő alaktípust különböztet meg az öltözködéstan. Ebben a tekintetben az A-vonalú szoknya mondható a leghálásabb fazonnak, hiszen nehéz vele elrontani az összképet, mert minden optikai trükk a kisujjában, vagy inkább a szabásában van.

Mivel ez a szoknyatípus tapasztalt időutazó, kis változással sikerült túlélnie a különféle divatkorszakokat, melyek egyike sem tudta teljes mértékben nélkülözni.

Az idei ősz sem mond le róla, így ismét az A-vonalú szoknyáknak jut a főszerep a kirakatok porondján. Bár a mostani kínálatban a szűkre szabott társai fenyegetően megszaporodtak, egyvalamiben nem tudják felülmúlni az örök uralkodót: a sokoldalúságban. Igaz, a szemfényvesztés szintúgy az előnye, de emellett az teszi még vonzóbbá, hogy bármelyik stílussal képes összeszűrni a levet. Ha még nem készültél fel melegebb darabokkal a hűvös napokra, megmutatjuk, milyen felhozatalból szemezgethetsz!

Ismét szexi a kockás

Míg tavaly csupán a lezserebb vidéki trendekben fért meg a kockás minta, az őszi szezonban megcsillanthatja nőies oldalát, főként az A-vonalú szövetszoknyáknak köszönhetően. A Burberry divatház most valószínűleg arathat, hiszen a kiegészítőket és a kabátokat éppúgy megfertőzte ez az egyszerű mintázat. Ám nem muszáj hatalmas költségekbe verned magad, ha egy kockás szoknyácskára vágysz.

A hatvanas-hetvenes éveket idézheted meg a térdig érő, illetve falatnyi fazonokkal, de a tervezők a minimál divatvonalba szintén előszeretettel beültették, letisztult elemekkel kiegészítve.

A fazonkialakítás áldásos ugyan, de arról se feledkezz meg, hogy a vízszintesen haladó kockák szélesíthetnek, az átlósak pedig lefaraghatnak a csípőkerületedből. A nehézkes szövetanyagok viszont az erősebb idomok számára nem túl előnyösek.

A H&M egy retro midi megoldással kecsegtet, 8990 forintért. A Camaieu diáklányos megoldása 8495 forintba kerül, a dögös minijük pedig 7495 forintért kapható. A Benetton 17 990 forintért kínál számodra átlapolt, rakott modellt.

Ősszel sem baj, ha légies

A vastag harisnyákkal harmonikusan összeférnek a rétegelt muszlin- és selyemhatású szoknyák, melyek könnyedségükkel és lágy redőzésükkel kecsesebbé varázsolják a robusztus testalkatot. Itt leginkább a kaotikus mintákkal és a színekkel kell óvatosan bánnod, ha széles a csípőd, de a fiús alakot pont ezek a furfangosságok tehetik nőiesebbé.

A Charles Vögele kollekciójából két mintás tüneményt ajánlunk a figyelmedbe: a pasztelles színvilágú, illetve az apró virágos megoldásukat egyaránt 6990 forintért vásárolhatod meg. A Mango okkerbarna darabjáért 15 995 forintot kell ontanod. A Camaieu üzleteiben 8495 forintért csaphatsz le a pöttyös, gumis derekú csodára. A Bon Prix népies modelljét 6299 forintért tudod megrendelni. A H&M kínálatából finom, egyszínű fazont foghatsz ki magadnak, 6990 forintért.

Vidám, mini lapszoknyák

A hatvanas évek végén jelentek meg a kurta, színes kisszoknyák, melyekkel az akkoriban híres topmodell, Twiggy stílusát jelenítheted meg. Ha megbolondítod a szerzeményedet egy élénk árnyalatú garbóval, máris a color blocking trend követője lehetsz. A magas fényerejű, élénk színek, illetve a mini szoknyahossz azonban nem kedvez a gömbölyded idomoknak.

A Zara lazacrózsaszín lapszoknyáját 9995 forintért szerezheted be. Szintén a Zara választékában bukkanhatsz rá a mustárbarna darabra, mely fekete széleivel slankíthatja a vonalaidat. Az ára 12 995 forint. A Camaieu trópusi kék kreációja 6995 forintért lehet a tiéd. Ugyanitt piros minire tehetsz szert, mindössze 4495 forintért.

Csípőleplező fazonok

Ha nagy a popsid és széles a csípőd, válassz egyszerű, ráncolt vagy rakott változatokat. Egy sötét árnyalat is sokat nyom a latban a kritikus területen, de nem muszáj teljes komorságba borulnod.

A H&M fekete rakott szoknyával csalogat, melyért 5990 forintot kell fizetned. A Zara karcsúsító lapfazonja 9995 forintért kapható. Szintén a Zara kollekciójából kaparinthatod meg a ráncolt szabású modellt, 8995 forintért.

A Camaieu kínálatában rakott farmervászon és szövetszoknyára lelhetsz: az előbbinek 8495 forintért, az utóbbinak 6995 forintért lehetsz a boldog tulajdonosa.

Ezt is szeretjük