Milyen színű a hajad?
Ezt üzened vele a külvilágnak
A hajszíned árulkodik a temperamentumodról is, és bizony mások véleményét is befolyásolhatja tincseid árnyalata.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elsőre butaságnak tűnhet a hajszín és a személyiség között párhuzamot vonni, pedig egyes tudósok szerint igenis van alapja a lobbanékony vörös és a nyugodt barna sztereotípiájának.

Hormonkutatók megállapították, hogy az adrenalin, a stresszhormon, a szerotonin és a melanin - a színért felelős hormon - termelődése a haj- és bőrtípusoktól függően különböző módon történik, ami hatással van az érzelmekre is.

A hajszín és a jellem kapcsolata ezek után érthető, de vajon mit árulsz el magadról ezekkel?

Ha szőke vagy

A szőkeség életformának is tekinthető. A világos hajszín egyrészt hűvösséget sugall, másrészt vidámságról is árulkodhat. Sok férfiban felébreszti a védelmező ösztönt, hiszen ártatlanságot, törékenységet, simulékonyságot és engedelmességet sugall. A szőkeséggel társítják a gyengédséget, a puhaságot és a befolyásolhatóságot is.

Természetesen a szőkeség és a butaság kapcsolatából semmi sem igaz, hiába poénkodnak ezen még mindig sokan. Jó, ha tudod, hogy a szőke a legfiatalosabb szín, ezért az évek múlásával érdemes világosítani a hajon.

A született szőkék több hajszállal rendelkeznek, mint a barnák, feketék vagy a vörösek, de hajuk finomabb, vékonyabb szálú.

Ha fekete vagy

A fekete hajról a démoni, hideg szépség, vagy ellenkező esetben a latinos temperamentum jut sokak eszébe, de mindenképpen szenvedélyes egyéniségről árulkodik. A fekete tiszteletet ébreszt és erős egyéniségre vall. Nem árt jól megfontolni, ha feketére szeretnéd festeni a hajad, mert nem mindenkinek áll jól, öregíthet, és túl karakteressé teszi az arcvonásokat.

A vörös mellett a fekete hajat is sokszor összefüggésbe hozzák a boszorkánysággal, az ezotéria, a spiritualizmus sem áll távol az ilyen hajszínnel rendelkezőktől. A szigorú hajszín viselőjét is azzá teheti, hiszen a tükörkép hatással van a személyiségre. Állítólag pénzügyi téren a feketék a legjobbak!

Nem csak a hajszín számít

Ha megtaláltad az ideális árnyalatot, akkor válassz olyan frizurát, amii tökéletesen passzol az arcformádhoz.

Ha vörös vagy

A vörös a boszorkányok hajszíne, legalábbis annak tartották régen, és bizony sokakra nem hozott szerencsét a lángvörös hajkorona. A vörös hajúakról általában a temperamentum, a szenvedély vagy a makacsság jut az ember eszébe. Nem véletlenül. A valódi vörösek sokszor törik valami csínytevésen a fejüket, és nagyon kreatívak. Ami a szívükön, az a szájukon is. Mindemellett érzékenyek, talán jobban is, mint kellene, nagyon könnyen dühbe gurulnak. Szervezetükben kevesebb antistresszhormon termelődik, ezért fokozottabban élik meg az izgalmakat. Kirobbanó természetűek. A vörös haj igazán feltűnő, tudni kell viselni!

Ha barna vagy

A barna hajhoz általában az észt és az értelmet párosítják. A legtöbb Nobel-díjas barna hajú. Egy barna hajú ember folyamatosabban és kitartóbban dolgozik, remekül terhelhető, nehéz helyzetekben utolsóként válik idegessé, és nagyon öntudatos.

A barna megnyugtat és bizalmat ébreszt. A föld színe, így párhuzam vonható: a barnák két lábbal állnak a földön. Ne gondold, hogy unalmas - egy jól megválasztott csokoládészínű frizurával is feltűnést kelthetsz! A barna hajszín biztonságot, nyugodtságot sugároz. Nem véletlen, hogy a férfiak legszívesebben barna hölgyet választanak feleségnek.

Ezt is szeretjük