Milyen formájú a melled?
Így válassz melltartót!
Egy jól megválasztott fehérnemű gyönyörű dekoltázst varázsolhat, még akkor is, ha nem vagy teljesen megelégedve a melleiddel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jön a tavasz, az időjárás egyre inkább kedvez az ízléses vagy épp szemtelenül merész dekoltázsoknak. Egy rosszul megválasztott melltartó azonban pillanatok alatt elronthatja az összhatást, míg a megfelelő fazon rád irányíthatja az összes férfitekintetet, és határtalan önbizalmat kölcsönözhet.

Nem elég tehát csak a megfelelő színt kiválasztani, majd elrejteni a kikandikáló pántokat, fontos, hogy megtaláld azt a kialakítást, ami a te alakodra az ideális. Ha a melled formájához igazodó fehérneműt hordasz, az nemcsak a megjelenésedet teheti vonzóbbá, de akár a helyes testtartást és a kötőszövetek rugalmasságának megőrzését is elősegítheti.

Pici cicikre

Ha azt szeretnéd, hogy a melled nagyobbnak látszódjon, ideális választás lehet egy push-up melltartó, melyet a '90-es évek óta áldanak kismellű nők milliói. A push-up megemeli a mellet, és kissé középre tereli, ezáltal nagyobbnak és gömbölyűbbnek láttatja.

Bátran hordhatsz betétes melltartókat is. Ezekbe a típusokba a kosár teljes területén betétpárnát varrnak, amitől a melled optikailag akár egy számmal nagyobbnak tűnhet. A legjobb, ha olyat választasz, amit ki is vehetsz, ha nem akarsz nagyon feltűnő dekoltázst.

A legutóbbi időkben már olyan melltartókat is piacra dobtak, melyekben a betét folyékony szilikonból készült, így még természetesebb hatást keltenek. 

A félig teli melltartók, tehát azok, amelyeknek az anyaga nagyjából a kebleid felét fedik el, szintén jól fognak állni, ha pedig mély kivágású ruhát választasz, egyenesen kötelező ez a fazon.

Fontos, hogy a kosár passzoljon a cicidre, magyarán kitöltse azt, különben látszódik majd a melltartó és a melled közötti hézag.

Nagy mellekre

A nagy mell egyesek szerint áldás, mások szerint átok. Sajnos a nagyobb kosármérettel rendelkező nők cicije könnyen megereszkedik, nem kell hozzá megöregedni, gyereket szülni vagy drasztikusan lefogyni, hiszen pusztán a súlyukkal megterhelik a felfüggesztőrendszert. Ugyanakkor a nagy mellek a nőiesség legerőteljesebb szimbólumai, ez tagadhatatlan, nem véletlenül a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások egyike a mellnagyobbítás.

Ha úgy érzed, a melleidnek szükségük van egy kis támogatásra, válassz egész kosaras, merevítős melltartót erősebb anyagból. Fontos, hogy a melltartóban legyen egy vékony szivacsbetét is, ami nem láttatja még nagyobbnak a mellet, viszont segít a tartásban. A pánt szintén fontos elem, jó, ha szélesebb, így eloszlatja a súlyt a válladon, és nem vág be a bőrödbe.

Ha nem egyformák

Ahogy az arc két oldala vagy a két kéz, úgy a mellek sem teljesen egyformák. Szerencsés esetben ez a különbség azonban nem szembetűnő, sokszor a nők maguk sem tudják biztosan megmondani, hogy melyik mellük a nagyobb, és melyik a kisebb.

Előfordul azonban az is, hogy jelentősebb a méretkülönbség a két cici között, erre azonban létezik egy pofonegyszerű megoldás, még különös kialakítású melltartót sem kell venned hozzá. Elég, ha olyan fazont választasz, melyben kivehető szivacsbetét van. Ha az egyik kosárban bent hagyod a szivacsot, a másikból pedig kiveszed, máris eltüntetheted a különbséget.

Ha szeretnéd őket összefogni

Sok nő van, aki ugyan elégedett a mellméretével, mégsem szívesen visel mélyen kivágott ruhákat, mert a mellei kissé oldalt helyezkednek el. Szerencsére ez a probléma egy jó melltartóval könnyen orvosolható.

A biztos tartás érdekében itt is jó szolgálatot tehetnek az egész kosaras, vékony szivacsos melltartók. Ezek közül is olyan fazont válassz, melynek a kosarai közel helyezkednek el egymáshoz, az elöl kapcsos melltartókat viszont kerüld el, mert ezek nem fogják elég közel húzni egymáshoz a kebleidet.

Néhány fontos tudnivaló

  • Melltartóvásárlásnál mindig próbáld fel a melltartót, nem elég, ha csak a beírt méretet nézed meg! Figyelj oda, hogy mindenhol pontosan illeszkedjen a melledre, sehol ne álljon el, és a melled se buggyanjon ki belőle se felül, se oldalt, a pánt hátsó része pedig párhuzamos legyen az elülsővel. Ha túlságosan felcsúszik, akkor az nem a te méreted.
  • Ha a kosárméreted C, illetve annál nagyobb, válassz olyan melltartót, melynek vastagabb a pántja, mert egy vékony pánt nem lesz képes megtartani a melleid súlyát, és bevág majd a bőrödbe.
  • Sportoláshoz mindenképpen használj sportmelltartót, ilyenkor ugyanis a melleid intenzív terhelésnek vannak kitéve, ezért fontos, hogy olyan fehérnemű legyen rajtad, ami fix tartást biztosít nekik.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük