Te mikor használod a dezodorodat? Ilyenkor kellene, hogy tartósan maradjon hatása
A legtöbben nem a megfelelő időpontot választják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan nem tudják, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy reggel vagy este használják a dezodorukat, sőt, a hosszabb hatású termékek hatását illetően is élnek téves elképzelések. Elmondjuk, mikor és milyen sűrűn kéne izzadásgátlót használni.

Reggel vagy este?

Meglepő módon az esti órákban a leghatékonyabb felkenni a dezodort, noha sokan úgy gondolják, érdemesebb este pihenni hagyni a bőrt, és reggel izzadásgátlózni.

Ennek oka, hogy éjszaka van a verejtékmirigyek kibocsátó csatornáinak legkevesebb dolga, hiszen a csökkent testhőmérsékletnek köszönhetően ilyenkor nem izzadsz annyit. Éppen ezért a dezodor hatóanyagai ilyenkor szívódnak fel a legkönnyebben.

Zuhanyzás után?

Akár a reggeli, akár az esti órákban zuhanyozol, nem érdemes közvetlenül tusolás után használni az izzadásgátlót, hiszen az nedves bőrön sokkal rosszabbul szívódik fel. Ha mégis ilyenkor alkalmazod, ügyelj rá, hogy alaposan megtöröld a hónaljadat, ám a legjobb, ha inkább vársz fél órát.

Milyen sűrűn kell dezodort használni?

Általában az egyes termékek csomagolásán megtalálhatod, milyen sűrűn szükséges alkalmazni őket, ám sokan ezt tévesen értelmezik. A zuhanyozás ugyanis nem szünteti meg a tartós, 48, illetve 72 órás hatású izzadásgátlók hatását, mivel ezeknek a hatóanyaga képes beszívódni a bőrbe, ahonnan nem fogod lemosni.

Veszélyes kozmetikumok

Hiába ajánlják, ne próbáld ki őket. Akár súlyos égési sérüléseid is lehetnek, ha ezeket a kozmetikumokat nem megfelelően használod!

Ezt is szeretjük