Melyik típusba tartozol?

A legszebb, személyre szabott divatszínek

Kíváncsi vagy, milyen típusba tartozol, és mik állnak neked jól? Tavasz, nyár, ősz és tél lányok, ideje színeződni!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Minden nőnek vannak kedvenc színei. Csupán az a bökkenő, hogy azok a színek, melyek tetszenek neked, nem feltétlenül egyeznek meg azokkal, amelyek jól is állnak.

Vannak színek, melyekben jól festesz, de valószínűleg olyanok is, amelyek egyenesen ragyogóan állnak neked! Kis segítséget nyújtunk neked, hogy eldönthesd, mely színek ideálisak neked, valamint, hogy a tavasz, nyár, ősz vagy tél típusba tartozol-e. Minden típusnak ajánlunk most egy igazán trendi színt.

A tavasz típus

Ha a bőröd halvány, majdhogynem áttetsző, illetve enyhén világos arany vagy meleg barackszínű ragyogása van, akkor ide tartozol. A tavasz típus könnyen kipirul, van, hogy vörös foltok jelennek meg az izgalomtól az arcán. Viszonylag hamar lebarnul, a bőr színe ilyenkor vöröses árnyalatot kaphat. Szeplőid aranybarnák.

A tavasz típusúak számára a világos és tiszta színek ideálisak, némelyik halovány, némelyik erőteljesebb. A túlontúl erős és sötét árnyalatok elnyomják a finom arcszínt. Ennek ellenére megfelelő fokozataikban a színek teljes palettájáról válogathatsz.

A világoskék némi szürkés beütéssel viszonylag semleges szín, mely a tavasz típusúaknak fantasztikusan áll. Ez a halványkék már csak azért is lehet ruhatárad alapszíne, mert könnyen és változatosan kombinálható. Például fehérrel, barnával, bézzsel, kékekkel, rózsával, homárvörössel, türkizzel, ezüstszürkével vagy erdőzölddel.

A nyár típus

A nyár - mely hiába a meleg évszakról kapta a nevét, a hideg színek típusa - sminkeletlen arca vértelennek, hűvösnek és szinte szürkének hathat. Másokéhoz hasonlítva inkább kékes az arcszíned, mint aranyszínű. Bőröd árnyalata kissé olívzöldes is lehet. Gyakori a kékes árnyék a szemed alatt. Hajad hamvas árnyalattal bír, és semmiképpen sem sárgással. Ez a típus soha nem barnul le igazán, mint sokan mások, szeplői szürkésbarnák vagy inkább szürkésrózsaszínek, de nem aranybarnák.

A nyár típusúak csak a halvány, arisztokratikusnak ható színárnyalatokban néznek ki igazán jól. Az előnyös színárnyalat úgy hat, mintha finoman szürkével, púderrózsaszínnel vagy egy elmosódott kékkel keveredne, vagyis azon árnyalatokkal, melyek a bőr kékes háttérárnyalatával és a haj ezüstös, hamvas színével harmonizálnak.

A tompított kék és a tengerészkék a soha nem rikító, erőteljes nyár típusúaknak mindig jól áll, ideális alapszíne lehet ruhatáradnak. Lehet szó farmerkékről, füstös tengerészkékről vagy vörösesben játszó szilvakékről. Ezen kék árnyalatok mindegyike hatásosan életre kelthető bíborvörössel, zölddel, fehérrel és egy pötty málnapirossal, szürkével, világos rózsaszínnel és barnával, rózsaszínnel és kékeszölddel, farmerkékkel, pirossal és fehérrel, vaníliasárgával és világoskékkel, sötétbarnával vagy lilával.

Az ősz típus

Az ősz típus színei igazán pompásak: mindegyik meleg, a legtöbb föld árnyalatú, és szinte arannyal van átitatva, mások viszont tiszták és gazdagok. Attól függően, hogy világos, elefántcsontszínű a bőröd, netán élénk barackrózsa, választhatsz a palettáról halvány vagy erőteljes színeket.

Ideálisak minden ősz típus számára a melegbarna árnyalatok - a világos pezsgő- és aranybézs színtől a meleg, telített rozsdabarnán át a legsötétebb csokoládébarnáig. Mindegyik aranyló vagy melegen vöröses árnyalatban elragadóan festesz, és előtérbe kerül a bőröd ragyogása.

A zöld és barna között húzódó tompa árnyalat, a khaki az ősz típusúak számára a legkiválóbban alkalmas színbeli kiindulópontnak ruhatár-alapításra. A khaki nem tör a figyelem középpontjába, hanem kiemeli az arcvonásaidat, és mellette szinte világít a színkombináció többi tagja. Ezt kiegészítheted paradicsompirossal és drappal, homárvörössel és törtfehérrel, málnapirossal, szilvakékkel, aranysárgával, kékkel, rozsdabarnával, zölddel és barackszínnel vagy lilával.

A tél típus

Bőre általában nagyon világos, áttetszően kékes és porcelánszerű. Ide tartozol, amennyiben sötétebb az arcbőröd, nem aranybarna árnyalatú, hanem inkább hűvös, olívzöldbe átmenő háttérárnyalattal bír. Hajlamos vagy rá, hogy erősen kékes karikák jelenjenek meg a szemed alatt. Kifejezetten erős a kontraszt a haj-, bőr- és szemszíned között. Általában sötétbarna, középbarna színű haj a jellemző, de mindenképpen hamvas. Gyakori a fekete hajszín.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A tél színei a legtisztábbak és a leghidegebbek az összes közül. Hidegek és tiszták, akárcsak a tél típusúak természetes színei. Ami másoknál csúnya, az a tél típusú nőknek előnyükre válik: a hófehér és a mélyfekete kimondottan jól áll nekik.

Öltözéked alapszíne lehet a csattanó piros - ezt kizárólag tél típusúak engedhetik meg maguknak, mert ők természetes adottságaik, világos és sötét vonásaik kontrasztja révén optikailag ellensúlyozni tudják a hatást. Ezt kiegészítheted zölddel, szürkével, feketével és jegeskékkel, lilával és rózsapirossal, fehérrel, sárgával és lilával, feketével és ezüstszürkével, azúrkékkel, sötétkékkel és sárgával vagy akár barnásfeketével és homokszínnel.

OLVASD EL EZT IS!

lanyok1
  • színek
  • évszak típusok

Melyik típusba tartozol?

Ezt is szeretjük