Mélyebbnek tűnhetnek a ráncok, ha nem figyelsz
Blőd bakik az alapozásnál
A legnagyobb igyekezettel felvitt sminkbe is csúszhatnak hibák, ha nem figyelsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sminkelés a nők szebbik énjét hívatott előcsalogatni - kiemelni azt, ami szép, és eltüntetni azt, amit tulajdonosa kevésbé előnyösnek tart. A nagy igyekezetben azonban hiba csúszhat a rendszerbe, és a pont fordítva sülhet el a dolog.

A sminket jó esetben láthatatlanul határozza meg az alapozás, és csak akkor kerül előtérbe, ha a felvitelénél elrontanak valamit. Ismerd meg a legnagyobb bakikat az alapozás során, melyeket nem is olyan nehéz elkövetni.

Ha nincs rendben a bőr

A smink és az alapozó sok mindent eltakarhat, a bőrt azonban nem tudja megváltoztatni, ha az nem elég ápolt, akkor kenhet rá bárki bármit, nem lesz szebb tőle az összkép, sőt, kiemeli az eltakarnivalót. Különösen igaz ez a száraz, illetve vízhiányos bőrnél, ahol a száraz területeken nem oszlik el rendesen az alapozó.

Hogy ezt elkerüld, fontos, hogy soha ne vidd fel az alapozót közvetlenül a bőrre, hanem mindig hidratálj ellőtte, majd hagyd beszívódni a krémet. A heti rendszerességgel végzett arcradírozás nagyban javít a bőrképen, eltünteti az elhalt hámsejteket, ezáltal pedig a száraz foltokat, melyek még inkább kitűnhetnek az alapozásnál.

Ha előtűnnek a ráncok

Ha nem megfelelő alapozót használ valaki, vagy túl nagy mennyiségben viszi fel, akkor előfordulhat, hogy kiemeli vele az arcon található vonalakat, és az apró, nem túl mély ráncok is barázdáknak tűnnek.

Jó, ha az alapozó kellőképpen vizes, és nem szívja ki a nedvességet a bőrből, illetve nem szárítja ki azt, mert ennek a következménye az, hogy a ráncok mélyebbnek tűnnek. A túl nagy mennyiségben felhordott festék ezenkívül megülhet a ráncokban, olyanokban is, melyek nem a kor előrehaladtát jelzik, hanem egyébként is jelen vannak, például a szemkörnyéken. A sminkelés végén érdemes ujjbeggyel átütögetni ezt a területet, hogy a felesleges festék ne maradjon a bőrön.

Ha nem jó a szín

Az egyik legnagyobb baki, amit az ember elkövethet a sminkelés során, ha nem jól választja meg az alapozó színét. Lehet erős a szem vagy a száj hangsúlyozása, de az alapozónak mindig természetes hatást kell keltenie. A bőrnél sötétebb tónus nem varázsol életteli arcot, sőt, maszkszerűvé teszi a megjelenést, a világosabb pedig élettelenné. A túl világos szín alkalmazása általában a szemkörnyéken fordul elő, hiszen a legtöbben úgy tudják, hogy jóval világosabb színt kell használni a korrektorból, mint a bőr saját színe, de a sminkesek legtöbbje nem ért ezzel egyet, hiszen a világos árnyalat csak még inkább kiemeli a karikákat.

A szín kiválasztásánál a boltban a hüvelykujj alatti dombon érdemes tesztelni, vagy a csukló belső felén.

A jó öreg álarc

Szinte minden sminkeléssel foglalkozó cikkben és könyvben olvasható, hogy nem szabad a sminkelés abbahagyni az arc vonalánál, de még mindig sokan szaladgálnak sminknek álcázott farsangi maszkban. Fontos, hogy az alapozás ne érjen véget az áll és az állkapocs vonalában, netalán felette, hanem szépen halványodjon el a nyak irányába.

Ha jól választják meg a színt, akkor is látszik, de egy sötétebb alapozónál a fehér nyak és a festék nagyon éles kontrasztban van egymással, amit jobb elkerülni.

Ezt is szeretjük