Tökéletes kebel
Mellplasztika
Minden nő álma, hogy melle tökéletes legyen. Mielőtt belevágnál, illetve a plasztikai sebész belevágna, tájékozódj! Mellplasztikai körkép.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyre kevesebb ruhának és egyre több elvárásnak köszönhetően a nők nagyobb része elégedetlen a testével. Különösen egy testrész, a szexualitás egyik szimbóluma, a mell okoz sok problémát viselőjének. Túl kicsi, túl nagy, lóg, nem formás. Ha nem tudsz megbarátkozni a melleddel, akkor lehetőséged van átformálni.

Mellnagyobbítás

A mell nagyobbítása implantátum beültetésével történik. Szerkezeti felépítése mindegyiknek azonos elven alapul: szilikon tok, melyet vagy szilikon gél, vagy fiziológiás sóoldat tölt ki. Mind a két típus biztonságos, a Magyarországon forgalmazottak európai és amerikai szabványnak egyaránt megfelelnek. A szilikon tartalmúak tapintása felel meg leginkább a női mell tapintásának, a sóoldattal töltöttek keményebbek.

Az implantátumoknak az emberi szervezetre semmilyen káros hatásuk nincsen. Mellnagyobbító műtét után terhesség, szülés, szoptatás ugyanúgy lehetséges.

A behelyezés történhet a hónalj felől, bimbóudvar körüli, vagy mell alatti redőben ejtett metszésből. A behelyezés útját és a protézis helyét a beteggel való egyeztetés után tervezik meg. A protézis körül a szervezet kötőszövetes tokot alakít ki. A tok zsugorodhat, melynek súlyosabb formájában ismételt beavatkozás lehet szükséges. A műtét legtöbbször altatásban történik, mely után 1 napig szükséges a kórházban tartózkodni. Otthonra szorító melltartó viselése javasolt 3-4 hétig. A műtét után 1 héttel akár munkába is lehet állni.

Mellkisebbítés

Fejlődési, hormonális, vagy örökletes okok miatt kialakulhat a női mell túlzott megnagyobbodása. Ez lehet csak esztétikailag zavaró, de súlyos fizikai és pszihés panaszokat is okozhat. Váll-, hát-, gerincfájdalom, illetve a mell alatti redőben gyulladás alakulhat ki.
A kisebbítő műtétet célszerű a tervezett terhességek után elvégezni.

A méretet optimális esetben zsírleszívással lehet csökkenteni, de ez önmagában legtöbbször nem elegendő. A beavatkozás során a mirigyállomány egy részét kell eltávolítani úgy, hogy a megfelelő alakot és méretet érjék el. Lehetőség van a megnagyobbodott bimbóudvar csökkentésére is.

A kisebbítés után előfordulhat a mellbimbó, bimbóudvar érzészavara. A műtét után speciális melltartó viselése javasolt 3-4 hétig. A varratokat 2 hét után lehet eltávolítani.

 

A mell helyreállítása

Szörnyű, ha valaki betegség miatt kénytelen megválni nőisége egy részétől. Szerencsére már lehetőség van az eltávolított emlők helyreállítására.
A részlegesen, vagy teljesen hiányzó mell pótlására többféle módszer lehetséges.
A két fő lehetőség a saját szövettel, vagy az idegen anyaggal történő pótlás. Mindkét eljárás az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által támogatott. A helyreállító műtét során a cél egy új mell kialakítása, illetve a meglévőhöz való minél nagyobb hasonlóság. A kívánt eredmény általában több műtét során érhető el, gyakran a különböző módszerek kombinálásával.

A mellműtétek ára 400 ezer forint körül mozog. Ez függ az implantátumtól, a műtét fajtájától.

Hogyan válassz plasztikai sebészt?

  • Kereshetsz a neten, újsághirdetés alapján, de a legjobb, ha a barátaid ajánlanak megbízható szakembert.
  • Mielőtt döntenél tájékozódj, látogass meg több plasztikai sebészt.
  • Az orvosnak figyelnie kell rád, elég időt kell szentelnie, hogy minden részletet megbeszéljetek.
  • Nem az a jó szakember, aki ellenvetés nélkül belemegy az általad kértekbe. Sőt. Ha ellenvetése van, szól.
  • Felhívja a figyelmet a lehetséges szövődményekre, a veszélyekre. Így objektíven tudsz dönteni.
  • Megismerteti veled a pontos munkamenetet.

Dr. Viczián Csabának köszönjük a cikk megírásához nyújtott segítségét!Ha szeretnél többet megtudni, látogass el weboldalára!

Ezt is szeretjük