Miért fáj a lábad a magas sarkúban? - Így segíts rajta lapos talpú papuccsal!
A magas sarkú viselése narancsbőrt is okozhat.

nagykep?cikkid=3433&kep=magassarku faj laba letort cipo1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magassarkú cipőnek számos előnye van: a lábadat optikailag megnyújtja, míg az arcod kisebb lesz. Ráadásul az etológiai magyarázat szerint párzó testtartásra késztet, amitől vonzóbb leszel a férfiak szemében.

Nem szabad behúnyt szemmel elmenni amellett, hogy hiába leszel tőle kecsesebb, sajnos számor káros hatása is van ennek a csábos  kis cipellőnek.

Szegény csontok, szegény ízületek

A magassarkú cipő viselése negatívan hat a térd-és a csípőízületre is, a térd nyújtásakor a medence előrebillen, az ágyéki gerincszakasz pedig természetellenesen meggörbül.

Az ilyen cipőben nehéz egyensúlyozni, nem érvényesül a láb anatómiai szerepe, a járás bizonytalanná válik, a boka könnyen kifordul, kificamodik. Emiatt sérül a lábközépcsontok ínszalagrendszere, és kialakulhat az ínhüvelygyulladás.

Egy magassarkú cipőben járó embernek az egész testsúlya előre, a lábközépcsontokra esik. Így előáll egy hosszanti boltozat süllyedés, ami magával hozza a harántboltozat süllyedését is.

Mit tesz a bőröddel?

Az egész nap megfeszített izmok gátolják a nyirokkeringést. A lelassult keringés nem szállítja tökéletesen a méreganyagokat, mely bizony kedvez a narancsbőr kialakulásának. Ha ezt szeretnéd elkerülni, húzz sportcipőt és kocogj egy kicsit a környéken. Ha kint meleg van, inkább kapd elő a papucsot! Ebben szabadabban lélegzik a láb, nem lesz lúdtalpad, és a narancsbőrtől sem kell tartanod.

Anti-cellulit papuccsal a javulásért!

Ezek a különleges papucsok amellett, hogy 2-3 hét viselés után - napi három óra - szemmel láthatóan simább popsit eredményeznek, jótékony hatást gyakorolnak az egész nap alatt elgémberedett hátizmaid állapotára is! A titok a forma kialakításában rejlik. Ortopéd orvosok tervezték, tehát biztos lehetsz benne, hogy ergonómiailag tökéletes, ne ijedj meg attól, hogy a sarka első ránézésre alacsonyabban van, mint az eleje.

Ha régóta magassarkút hordasz és laposban mindig úgy érzed, hogy mindjárt hanyatt esel, akkor sajnos számítanod kell rá, hogy ebben a papucsban is előjön ez az érzésed. Nem egyszer hallani, hogy ha már az inak és szalagok kicsit megrövidültek – a magassarkútól –, akkor mindenképpen fokozatosan szoktasd magad az egyre alacsonyabb sarkakhoz, míg végül eléred azt a szintet, mely narancsbőrödnek is kedvez.

 

Nyújts, tornázz, masszírozz, hogy otthon fájdalommentesen hordhasd a csodapapucsot. Arra azonban figyelj, hogy az előírt napi három óra ne ülve teljen el. Intenzív papucsviselésre van szükséged a gyökeres változásokhoz!

Ezt is szeretjük