Kisimítja a ráncokat, hidratálja a bőrt és nem káros - Mi az?
A bársonyosan puha, hibátlan bőr nem csak a babák kiváltsága. Íme, egy hatékony fegyver ráncok ellen.

A bőrünk számtalan megpróbáltatásnak van kitéve életünk során. Hízás esetén és a terhesség alatt például rövid időn belül kell megnyúlnia, hogy kövesse a test változásait, ami gyakran olyan hirtelen történik, hogy szakadások, úgynevezett striák keletkeznek a felszínén. Ezek a vörösesbarna csíkok idővel ezüstössé válnak, de soha nem tűnnek el teljesen.

Ahhoz, hogy bőröd igazán szép legyen, gondoskodnod kell kollagénállománya épségéről, hiszen a rugalmassága az irharétegben található kollagén és elasztin mennyiségétől és minőségétől függ. A kötőszövet - mint amilyen a kollagén is - a testünkben található szöveteket köti össze és táplálja. Fontos szerepet játszik a haj és a köröm egészségében is, biztosítja az izmok erősségét és rugalmasságát.

Kemény és rugalmatlan fehérjeszálakból tevődik össze, tehát a nyúlási képessége is véges. Ráadásul, ahogy öregszünk, ezek a szálak egyre veszítenek keménységükből, oldatlan állapotba kerülne,k így nehezebben állnak ellen a fizikai behatásoknak is. De nemcsak a kor, hanem a túlzásba vitt napozás is gyengíti ezeket az érzékeny szöveteket, melyek a csontokat, a porcokat, az inakat és az ereket is táplálják.

Ha a kollagénszint csökken, a szervezet kevésbé lesz ellenálló. A dohányzás, a stressz, a kávé- és alkoholfogyasztás sem tesz jót a kollagénnek.

Mire figyelj?

Mivel a kollagént nagy részben a hidroxiprolin nevű vegyület építi fel, oda kell figyelned a C-vitamin-bevitelre, ami nélkülözhetetlen a hidroxiprolin keletkezéséhez.

A szervezetben a kollagént folyadék veszi körül, melynek jelentős része víz, ezért ügyelned kell a megfelelő mennyiségű - napi minimumum két liter - tiszta víz fogyasztására, és persze az egészséges és változatos étrendre is.

Mit tehetsz még?

A helyes életmód mellett szerencsére kívülről is gondoskodhatsz bőröd kollagéntartalmáról. A kollagénes krémek és szérumok mellett időnként kényeztetheted a bőröd profi szakember által végzett kezelésekkel is, hiszen otthoni körülmények között soha nem tudod olyan mélyre eljuttatni a hatóanyagokat, mint az erre a célra kifejlesztett gépek a szalonokban.

Tipp: A Douglas Parfüméria szolgáltatásai között remek arckezelések közül válogathatsz, melyek fokozzák bőröd kollagéntermelését.

Amit érdemes kipróbálnod

A lézeres vákuummasszázsos arcfeszesítés rugalmasabbá teszi a bőrt, és serkentőleg hat a feszességéért felelős kollagénrostokra. A vákuum szívóhatása élénkíti a mikrokeringést, ezáltal a sejtműködést. Az arcvonások kipihentté válnak, az apróbb ráncok csökkennek, és a bőröd visszanyeri természetes ragyogását. Ezt az eljárást egész évben végzik, és kúraszerűen ajánlják.

Az IPL arckezelés során a kollagén rostok képződése felgyorsul, a bőr ellenállóbb lesz. A ráncok mélysége csökken, és megszabadulhatsz a pigmentfoltoktól is, melyek a nap vagy a pattanások után maradt hegek miatt keletkeztek. Fontos azonban, hogy türelmes légy, hiszen a változások fokozatosan - két-három hét után - következnek be. Ez a kezelés csak ősztől tavaszig vehető igénybe, a nyári időszakban nem.

Ha a célod főként az öregedésgátlás és igazán látványos eredményt szeretnél, a feszesítő arckezelés jó választás lehet számodra. Az intenzív kezelés segít visszanyerni a bőr rugalmasságát, feszességét. Javítja a kollagén minőségét, serkenti a vérkeringést, továbbá energetizál.

A kezelés kétszeres tisztítással kezdődik, ezt követi a radírozás, majd egy kellemes, japán technikán alapuló arc- és dekoltázsmasszázs. A szérumos arcpakolás felvitele után kézmasszászban részesülsz. A kezelés során alkalmazott termékek jóval koncentráltabb hatással bírnak, mint a boltban kaphatók, így hatásuk is sokszoros és rendkívül látványos.

Ezt is szeretjük