A 3 legnagyobb hiba az esküvői sminknél

Válassz jó sminkes szakembert, különben a nagy napon elképzelhető, hogy nem az az arc néz vissza rád, amit szeretnél.

Az esküvőjén minden nő szeretne a lehető legjobban kinézni, és ennek érdekében már hónapokkal a nagy esemény előtt fogyókúrázik, rendszeresen jár kozmetikushoz, és persze az esküvői sminkest is megkeresi.

Ugyanis csak nagyon kevesen vállalják be azt, hogy maguk sminkeljenek az esküvőre, és ez nem is baj, hiszen jobb profira bízni a dolgot, aki nemcsak szép, hanem tartós sminket is készít. Azonban itt van pár banánhéj, amin elszánkázhat a tökéletes megjelenés.

Ízléstelen smink

Az esküvő nem cirkusz, de sajnos néhány sminkes elfelejti, hogy nem legerősebb smink szükségeltetik az oltár elé, és nem itt kell kiélnie az erős füstös szemfestés iránti rajongását, ahogyan a műszempillahegyek sem biztos, hogy jó ötletnek bizonyulnak. Sajnos sok nyolcvanas évekbeli pirosítási módszert láttunk már esküvőkön, ami lehet, hogy a homályos videókon jól mutat, de a való életben semmiképpen.

Ha nem áll össze

A próbák során jó, ha nemcsak az adott területre koncentrálsz, hanem viszed a ruhád, a hajad és a sminked terveit is, sőt, nem árt beavatni az egyes szakembereket abba, hogy milyen hangulatú esküvőt tervezel: bulis fiatalost, elegánsat, laza kerti partisat?

Jó, ha a megjelenés alkalmazkodik ezekhez, és az egyes elemek is harmonikusak, hiszen annak semmi értelme, hogy egy laza vintage ruhához barokkos csigás kontyot készítsenek és vadító esti sminket fessenek.

A másik probléma, hogy sok sminkes nem veszi figyelembe a kliens személyiségét, és mindenkinek egyenarcot fest. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy valaki jól érzi magát erős sminkben, ahogyan az is előfordulhat, hogy valaki kevésnek érzi a natúr lookot, ha egyébként mindennap festi magát.

A sminkszerek

Természetesen nem kell mondani, hogy a jó szakember igényes a termékekre, amelyekkel dolgozik, jó minőségű festékeket és tisztított ecseteket használ, melyek nem allergizálnak, illetve nem hagynak ronda bacikat a bőrön.

Fontos, hogy a kész smink természetesnek hasson. Láttunk már olyat, hogy ezt feláldozták a tartósság oltárán, pedig jobb lett volna, ha inkább korrigálni kell, mint vastag alapozórétegben szaladgálnia a menyasszonynak, ami ráadásul elütött a bőrétől, nyilván a sminkes úgy gondolta, kevés volt a szolárium.

Hogy kerüld el?

A fentieket nagyon könnyű kiküszöbölni. Először is keress egy jó szakembert, kérdezd meg a barátnőidet, és utána keress rá a névre a neten, mit mond róla a többi menyasszony. A sminkes egy szolgáltató, akinek a munkájáért fizetsz, így, ha a próbasmink, amit kötelező elkészíttetni, nem tetszik, akkor mondd meg neki. Ha nem érzed jól benne magad, akkor nem kell, hogy meggyőzzön arról, hogy fantasztikusan festesz.

A Douglas Parfümériákban esküvői sminket is készítetthetsz magadnak. Sminkeseik igazodnak az elképzeléseidhez, és figyelembe veszik a ruha, a csokor, a frizura stílusjegyeit is a készítés során. A 10 ezer forintos ár tartalmazza az esküvői sminket és két próbasminkjét is.

A próbasmink készítésekor addig munkálkodjon, amíg tökéletes nem lesz, ha pedig egy idő után nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor semmi nincs abban, ha megköszönöd a munkáját, és mást keresel.

Rengeteg jó sminkes van, aki nemcsak kifest, de tanácsokkal is ellát, hogyan frissítsd fel az arcfestést, ám a jó szakembereket gyorsan elkapkodják, érdemes időben megkeresni a számodra legjobbat.

Ezt is szeretjük