Közel ülnek a szemeid? Így sminkeld ki
Az Estée Lauder sminkese segít
Vass Lilla sminkes tuti tippeket ad a szemed kifestésére.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Douglas Átalakítjuk! programsorozata lehetőséget adott a vásárlóinak arra, hogy kipróbálják különböző szépségszolgáltatásaikat. A hölgyek többek között bőranalízisen, smink- és szépségápolási tanácsadáson, valamint frizuraátalakításon vehettek részt, hogy a legtöbbet hozhassák ki magukból.

Erika az átalakítás előtt
És utána

Gróf Erika is így került az átalakítószékbe, ő a tavaszi regenerálódás jegyében jött egy kis kényeztetésre.

Önigazolás

- Mindig is beszéltük a barátnőimmel, hogy jó lenne egy ilyen átalakításon részt venni, úgyhogy most kapva kaptam az alkalmon, hogy kipróbáljam. Igazából a kíváncsiság hajtott, hogy mit tudnak kihozni belőlem. Ez egy jó önigazolás, nem igazán voltam profi kézben már egy ideje.

Szerintem nagyon rosszul sminkelik magukat a magyar nők, sok vakolatot tesznek magukra. Holott ez lehetne szépen is csinálni. Részben ezért is vagyok itt, hogy meghallgassam és megfogadjam a jótanácsokat, amiket majd a szakemberek adnak - mondta el Erika még az átalakítás előtt.

Erikának nem volt konkrét elképzelése, hogy milyen sminket szeretne, csak annyit kért, hogy inkább egy hétköznapi, de mégis kicsit különlegesebb megjelenést készítsenek neki, mert délután egy ismerősével lesz találkozója. Ehhez igazodva Vass Lilla, az Estée Lauder sminkese egy egészen egyedi technikát mutatott meg neki, a tónusaihoz illeszkedve, amit aztán Paragh Ákos, a Toni&Guy fodrásza megspékelt egy igazán csajos frizurával.

Vízszintesen zárt szemek

- Erikának a bőrtónusához és barna szeméhez inkább a barnás, meleg színek illenek, csak meg kell választani a megfelelő árnyalatot - mondta el Lilla, aki egy színskála segítségével meg is mutatta, hogy melyik tónusok milyen bőrtípushoz illenek.

- Mindemellett vízszintesen zárt szemtípusa van, amit elég nehéz sminkelni, de egyúttal az egyik legkülönlegesebb típus, tehát abszolút kihívás. Aki magának szeretné kisminkelni, annak meggyűlhet vele a baja - mondta el Lilla, amire Erika bőszen bólogatott, hogy valóban így van.

- Persze a dolog nem lehetetlen, kétfajta módszer is van, amivel szépen ki lehet emelni ezt a típust. Az egyik az erős tusvonalas szempilla-erősítés, ami a könnyebbik módszer tulajdonképpen, illetve van ez az árnyékolós technika is, amit én csináltam. Ez a nehezebb, de azért mutattam ezt neki, hogy lássa ő maga is, hogyan kell elkészíteni - tette hozzá Lilla, aki egy barnás, bronzos, picit aranyszínű beütésű sminket készített Erikának, egy narancsos szájfénnyel kiegészítve.

Hajas kérdések

Erika ezután a fodrászszékben ült át. Ákos már az elején ellátta jótanácsokkal, hogy milyen fazon lenne ideális az ő arcához és a hajtípusához.

- A tél mindenemet megviseli, főleg a hajamat, ezért nagyon kíváncsi voltam Ákos véleményére. Ő egy melírozott, nagyobb fokozatokkal vágott frizurát ajánlott, ami egyrészt fiatalosabb lenne, másrészt a hajam természetes hullámait is jobban visszaadná. Egyébként én abszolút a természetes módszerek híve vagyok. Gyakran áztatom a hajam csalánteába, mert nagyon fényesek és elképesztően rugalmasak lesznek tőle a tincseim. A festést is magamnak intézem otthon, hennával.

A végeredmény

A hosszú percek várakozása után Erika végre kezébe vehette a tükröt és megnézhette, mit hoztak ki belőle a szakemberek. Az első meglepetéstől, csak annyit tudott mondani, hogy tök jó. De aztán ömleni kezdett belőle a szó.

- Elégedett vagyok a végeredménnyel, Lilla abszolút eltalálta a stílusomat. Bár mondtam neki, hogy lehet egy kicsit hangsúlyosabbat feltenni, mégsem sok, amit csinált. Pont olyan, amilyen én vagyok. Ákos tanácsait pedig megszívlelem, nagyon tetszett az a kép, amit az új frizurámról lefestett, valószínűleg egy újabb emberrel gyarapodik majd a vendégköre, mert nagyon jó lett, amit csinált, és a tanácsai is ígéretesek voltak.

Ezt is szeretjük