Így sminkeld a közel ülő szemeket
Íme, a szakértő tanácsa
A Douglas sminkese a parfüméria Átváltoztatjuk! programján avatott be minket a titokba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Douglas Parfüméria a klasszikus szépségtanácsadáson túl is igyekszik a nők kedvében járni.

Edina az átalakítás előtt
És utána

Átváltoztatjuk! programjukat azoknak a hölgyeknek hirdették meg, akik úgy gondolják, hogy szeretnének új külsőt és rengeteg jó tanácsot kapni a bőr- és szépségápolással, sminkeléssel és frizurával kapcsolatban.

Az arc előkészítése

Türk Edina először, ahogyan a többi átalakulni vágyó hölgy is, bőranalízisen esett át. Itt a bőre szerkezetét és állapotát vizsgálták, többek között, hogy mennyire hidratált, rugalmas, milyen a faggyútermelése.

- De még azt is meg tudjuk nézni, hogy hányas fényvédő faktorra van a bőrnek szüksége. Sőt, van egy pici kameránk is, ha valaki valamilyen bőrszerkezetét szeretné megnézni, akkor erre is lehetősége van - mondta el Tóth Beáta bőranalizáló szakember.

Miután Edina átesett a vizsgálaton, majd alaposan hidratálták az arcát, a sminkes székébe ült, és egy tavaszias sminket kért.

- Egy tavaszi, friss nappali sminket szerettem volna, amit meg is tanulhatok. Pontosan ezért fontos szempont volt, hogy könnyen elkészíthető legyen, pláne azért, mert a mindennapokban nem igazán sminkelek. Emellett azonban minden újdonságra nyitott vagyok - mondta el.

Nyílt tekintet

Bölkény Dóri, a Douglas sminkese ennek megfelelően olyan termékeket válogatott össze, amelyek az évszak frissességét és üdeségét abszolút tükrözik. Mindemellett pedig minden ecsetvonás után bemutatta Edina másik szemén is, hogy pontosan hogyan csinálta az adott árnyékolást, satírozást.

- Edinának alapvetően picit közel ülnek egymáshoz a szemei, ezért olyan technikát alkalmaztam, amivel megnagyíthatjuk a tekintetét. Ehhez belülre egészen világos, pasztellrózsaszín szemhéjpúdert tettem, amit egy padlizsános árnyalattal egészítettem ki. Ez a külső szemrész szemöldökcsont alatti részére került, hogy kifelé húzza Edina szemeit.

- Itt az árnyékoláson van a hangsúly, szépen össze kell mosni az árnyalatokat, hogy ne legyenek éles, elvágó határok. Illetve a fenti színeket a szem alatt is használni kell, hasonlóan összedolgozva, ettől lesz igazán nyílt a tekintet. Végül az i-re a pontot a szempilla spirálozás teszi fel.

A rúzsozás titkai

Edina arcpirosítót is kapott, illetve, mivel a szeme egészen halvány, természetes árnyalatokban játszott, Dóri a szájára helyezte a hangsúlyt.

- Az ember természetes szájszíne alapján könnyen ki lehet következtetni, hogy milyen rúzs passzol hozzá igazán. Edinának a rózsaszínes árnyalatú ajkaira egy erősebb, málnaszínű festéket kerestem, a hozzá illő szájkontúrceruzával. Utóbbi nagyon fontos, ezzel ugyanis meg lehet akadályozni, hogy a rúzs elcsússzon a szájon. Ráadásul - egy picit elsatírozva az ajkakon is - tartósabbá lehet vele tenni a rúzst. Ha viszont valakinek cserepes a szája, ezzel csak még inkább kihangsúlyozhatja, hogy mennyire szárazok az ajkai, ilyen esetekben egyáltalán nem ajánlom az efféle megoldást.

Milyen a bőrtípusod?

A bőranalízissel még a bőrtípusodat is meghatározhatod. Nézd meg, hogyan zajlik a vizsgálat!

Új külső, régi beidegződések

Edina ezután Paragh Ákoshoz, a Toni&Guy fodrászához került, aki igazán fiatalos, természetes hullámokat sütött a hajába. Edina úgy összegezte a végeredményt:

- Nagyon elégedett vagyok, és sok jó tippet is kaptam, ahogyan azt vártam már a kezdetektől. Egyedül a rúzs az, amit kissé erősnek találok, de remélem, ehhez is hozzászokom. A fotózást kifejezetten várom már, legalább végre egy profi is csinál rólam egy jó képet, mert tudom, hogy nem vagyok fotogén - nevetett Edina, de ennyivel nem úszta meg, férjét, Lászlót is elcsíptük, és kifaggattuk a változásról.

- Nagyon tetszik a végeredmény, de a hétköznapokban nem feltétlen szeretném, ha így sminkelné magát. Én jobban szeretem a természetes külsejét. Persze alkalmakra ez remek választás lehet.

Ezt is szeretjük