A legjobb szőrtelenítési módszerek

Szerintünk

A szőrnek mennie kell. Ez tény. De nem mindegy, hogyan lesz a bőr tükörsima. Mi ezen módszereket részesítjük előnyben.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Gabi - epilátor

Az igazat megvallva sokféle szőrtelenítési eljárást - sőt, szerintem szinte mindet - kipróbáltam már, míg végül kialakult, hogy az egyes problémás testrészeimre melyik módszer a legmegfelelőbb.

A lábamon hetente végigszaladok a Braun epilátorommal. Ez nem valami hiperszuper hűtőzselés szerkezet, hanem egy mezei kis gép, már vagy 15 éves, de a célnak tökéletesen megfelel.

Természetesen ez is, mint az újabbak, a csipeszes elven működik, és, ami a lényeg, ha hetente használom, a fájdalom is apró kellemetlenséggé törpül.

A hónaljamat naponta-kétnaponta borotválom, elég néhány másodperc a zuhanyozás közben, és máris kész - ugyanezt az eszközt alkalmazom az intim testrészen is, elkerülendő a nemkívánatos szőrbemutatót a strandokon.

Ami az arcom apró kis szőrzetét - bajuszpihék, illetve szemöldök - illeti, ott készen kapható gyantacsíkokat vetek be, szintén hetente egyszer. Elég csak méretre vágnom, majd hajszárítóval átmelegítenem, már tehetem is a kezelendő felületre. Néhány rásimítás után egy nagy levegő, és zsupsz, már le is húztam a csíkot, aminek a makrancos szőrszálak sem tudnak ellenállni.

Lilla - így is, úgy is

Régebben nem csináltam problémát a szőrtelenítésből, ha egy kicsit sünis voltam itt-ott, zuhanyzás közben megoldottam a jó öreg borotvával. Télen, illetve időhiány esetén – vagy ha nincs kedvem kínozni magam - máig így teszek, viszont nyáron – például egy nyaralás alatt – nem szeretek ezzel foglalkozni, inkább a kozmetikusra és a gyantára bízom a dolgot.

Korábban próbálkoztam az epilátorral, illetve a szőrtelenítő krémekkel is, de mindkettő nagyon megviselte a bőrömet. Bár a gyanta sem épp egy kíméletes módszer, a kozmetikusom képes úgy megcsinálni, hogy ne fájjon túlságosan, és a bőröm se reagáljon érzékenyen. Ha néhanapján mégis a borotvát választom, és kipirosodik tőle a bőröm, bekenem egy kis bőrnyugtató, napozás utáni testápolóval.

Noémi - kozmetikus

Szerintem a kozmetikus által végzett gyantázás a legjobb, mert gyorsan megvan, mindenféle finom olajokkal bekeni utána a bőrömet, és minimum három hétig alszanak a szőrtüszők. Viszont ezzel az a baj, hogy picit meg kell növeszteni a szőrt, hogy hatékonyan lehessen kitépni. És ugye vészhelyzetben sem alkalmazható, hiszen be kell jelentkezni.

Ezért mikor nincs idő kozmetikushoz menni, valamint érzékenyebb területeken, egyszerűen a borotvára szavazok. Kevésbé érzékeny helyeken, például a lábam, az epilátort használom. Persze ezekkel is van probléma, a borotválás rövid ideig hatásos, az epilátortól viszont a szőrszálak gyakran benőnek a bőr alá.

Luca - gyantázó gép

Szerencsés vagyok, mert nem tartozom az extra szőrös nők közé, így a szőrtelenítési procedúra nem különösebben fájdalmas, és nem is szükséges hetente átesnem rajta. A borotvához nekem nincs türelmem, bár lehet, hogy egyszer-egyszer gyorsabb, de az eredmény nem elég tartós ahhoz, hogy ne kelljen hetente többször is megismételnem. Így már évek óta nem tartok otthon borotvát. Az epilálás nekem nem fáj, de csak nagyon lassan haladok vele, ezért - bár egy ideig alkalmaztam - az sem nekem való. A különböző spray-k, habok meg kémiai szerek, amik szó szerint leégetik azember szőrét, nem túl vonzóak számomra, így kizárásos alapon kipróbáltam a gyantát. Ennek már sok-sok éve, és azóta is kitartok mellette. Ha van időm, elmegyek kozmetikushoz, de általában magam csinálom. Van otthon gyantamelegítő gépem, így aztán tényleg gyorsan és egyszerűen túl vagyok az egészen. Az eredmény pedig tartós és hibátlan.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pálma - eldobható borotva

Ha szőrtelenítés, akkor csak és kizárólag a borotva jöhet nálam szóba. Bármennyire hatásos és bármennyire nyújt hosszú távra megoldást az epilátor vagy a gyanta, a fájdalom miatt egyiket sem kedvelem. Önsanyargatás helyett így inkább vállalom a heti többszöri borotvahasználatot, amellyel ráadásul maximum 10 perc alatt meg tudok válni a kellemetlen szőrszálaktól. Mindehhez általában a Gillette Blue II Excel nők számára kifejlesztett borotváját használom, amely bár eldobható, két-háromszori használat után sem veszti élét. Külön borotválkozó zselét vagy habot nem használok, ám arra mindig ügyelek, hogy a szőrtelenítést követően alaposan bekrémezzem magam.

Ági - borotva

Gondolom minden nő végigzongorázza a szőrtelenítési lehetőségeket. Én is így voltam ezzel. Sokáig epilátor segítségével szabadultam meg a szőrszálaktól, ami csak kis ideig kellemetlen, a bőr egy idő után megszokja, és nem reagál olyan érzkenyen a fájdalomra. Azonban a kinövő szőrszálak állandóan begyulladtak és nem jöttek a felszínre, emiatt hegek alakultak, ami nem valami szép látvány. Ezért egy ideje borotvát használok. Mégpedig a cserélhető fejű Gilette Venus Divine borotváját. Egy fej sokáig jó, nincsenek benövő szőrszálak, nincs fájdalom, és ami a legfontosabb gyors.

Ezt is szeretjük