Ránceltüntetés 30 felett

A leghatásosabb kozmetikai eljárások

Bemutatjuk a legnépszerűbb kozmetikai eljárásokat. Ismerd meg jótékony, feszesítő hatásukat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tartsd szem előtt, hogy ezek komoly beavatkozások, így harminc éves kor alatt csak nagyon indokolt esetben érdemes ezeket a kezeléseket kérni a kozmetikusodtól.

Fotorejuvenáció

Ha lefordítod a szót, máris kiderül, hogy a fény segít a fiatalításban. Az eljárás meglepően egyszerű és szerencsére fájdalommentes.

A magas energiájú fénynyaláb 2-4 mm mélységben a bőrbe hatolva hőenergiává alakul át, ezáltal serkenti a kötőszöveti sejtek kollagén- és elasztintermelését, mely a bőr rugalmasságát és lágyságát biztosítja.

A technikával hatékonyan kezelhetők egyes bőrelváltozások, például a hajszálértágulat és a májfolt, a napfény okozta bőrkárosodások, és a bőrön megjelenő öregedési foltok is. Kutatások szerint a kezelés hatására a kezelt területen a kollagén szintézis megduplázódik. Az első kezelés után 72 órával a kezelt páciensek 90%-nál a kollagén mennyisége átlagban 84%-kal növekedett.

Gyógynövényes mélyhámasztás

Az eljárás megújítja a bőrt egészen a mély rétegekig. Sok problémára jelent megoldást: aknék, hegek, festéktöbblet, festékhiány, öregedő vagy napfény által károsodott bőr mind javítható vele.

De alkalmazható a cellulitisz és a terhességi csíkok halványítására is. Maga az eljárás százszázalékos gyógynövény-összetételű keverékkel történik. A keverékben található mikroszemcsék ledörzsölik a bőr felső rétegét. A hatóanyagok, vitaminok, ásványi sók, növényi enzimek, bekerülnek a bőr mélyebb rétegeibe. A kezelés utáni harmadik, negyedik napon a régi bőr egyenletesen lehámlik. Ilyenkor nem szabad napra menni! Ezután a kozmetikus utókezelést végez.

AHA

Az AHA egy betűszó, az Alfa Hidroxi Sav, Alpha Hydroxy Acid szavakból képezve. Az AHA savak gyümölcsökben és élelmiszerekben fordulnak elő, például az almában, a tejfölben, a citrusfélékben és a cukornádban is megtalálhatóak. Az AHA-k nemcsak a hám szarurétegében, de mélyebb bőrrétegekben is jótékony szerkezeti változásokat idéznek elő. Kis töménységben a szaruréteg sejtjeinek kapcsolódását megszűntetve a halbőrűség, a pattanásos bőr és egyéb fokozott szarusodással járó betegségek kezelésére használható. Magasabb koncentrációban felületi és mély hámlasztásra alkalmazzák.

Hyaluronsav

A hyaluronsav minden élő szervezet természetes alkotóeleme. Ez a poliszacharid, a bőr feszességéért felelős, az irha rétegben támasztó szerepet betöltő kollagén rostokat és a vizet megkötő, a térfogatot szolgáltató molekulákat tartalmaz. Mivel ez a vegyület minden élőlényben azonos szerkezetű az állati eredetű hyaluronsav szabadon felhasználható a kozmetikában.

Mezoterápia

A mezoterápia apró tűk segítségével közvetlenül a problémás területekbe juttatja a hatóanyagot. Az orvosolni kívánt problémától függően különböző mélységben és különböző mennyiségû hatóanyaggal végzik a terápiát. Minden kezelés más és más, hiszen az orvos egyéni, a páciensre szabott, recept alapján keveri a különböző hatóanyagokat. A ránctalanításban ugyanúgy alkalmazható, mint hajhullás elleni szerek bőrbejuttatásában.

Botox

A Botox injekció a Clostridium Botulinum "A" típusú baktérium által termelt neurotoxin, vagyis idegméreg, tisztított és hőkezelt hatóanyaga. Ez az egyik legerősebb méreg a világon. Hígított formában beinjekciózva nagy hatású izombénítóként alkalmazzák. Ha az arc egyes részei mozgásképtelenek, akkor a már meglévő ráncok elsimulnak, újabbak pedig nem alakulnak ki. Hatása körülbelül fél év. A Botoxot nem csak ránctalanításra használják, hanem például az izzadásért felelős mirigyek blokkolására is alkalmas.

Dermabrázió

Bőrcsiszolás. A bőrfelszín lekoptatása mechanikus úton, finom szemcsés anyag, például alumínium-oxid, segítségével. A kezelés elég fájdalmas, a kezelt bőr pedig nagyon érzékeny, nem szabad vele napra menni.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük