Körte alakod van?
11 alapszabály a tökéletes alakért
A popsid nagy, a melled kicsi? Egyenlítsd ki az arányokat néhány jól megválasztott, szexi ruhadarabbal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A harmonikus megjelenés egyik fontos eleme, hogy testalkatodhoz illő ruhadarabokat válassz, és azokat jól kombináld egymással. Ez nem mindig könnyű, így első lépésként azt kell megállapítanod, melyik típusba tartozol. Most a körte alkatú hölgyek ruhatáráról értekezünk.

A körte alak

A legtöbb nő ebbe a típusba tartozik, hiszen ez a klasszikus, széles csípős nőideál. Keskeny váll és derék, kicsi vagy közepes mell, szélesebb csípő jellemzi.

A test alsó része mindig nagyobb, mint a felső, és körte alakot formáz, innen az elnevezés. A pasik imádják ezt a típust, hiszen rettentően nőies. A szépen ívelő csípőnek és deréknak kevesen tudnak ellenállni.

Éppen ezért ne szégyelld, ha a popsid picit nagyobb az átlagnál, inkább tanuld meg kiemelni az izgalmas részeket, illetve elkendőzni a téged zavarókat.

Nem egyszerű a feladat, hiszen úgy kell kiegyenlíteni a felső és az alsó rész közötti különbséget, kicsinyítve az utóbbit és nagyítva az előbbit, hogy közben ne vesszenek el a nőies formák.

Kötelező darabok

Felső részből előnyös számodra a csípőnél pántos, fiús ing, a csuklóig érő ujj, a passzentos, empire-vonalú ruha, a V-nyak, a kerek nyakkivágás és a csónaknyak, illetve a durvább kötésű garbó, mely nem testre feszülős.
Kabátból válaszd az A-vonalút vagy a princessz-szabásút. Ez utóbbi hasonlít a mell alatt elvágott empire-szabáshoz, a vágás azonban egy kicsit lejjebb tolódik.
Válassz csípőfazonú, sima elejű, egyenes szabású nadrágot és farmert - legyen jó a csípődön, derékban pedig bevetetheted egy szabóval.

Ruhából válaszd az empire-vonalú felsőrésszel és A-vonalú szoknyával bíró darabokat. Ideálisak az egymástól távol eső vállpántok. Elegáns eseményre pedig a leomló kelméből varrt, térdig érő darabokat válaszd.

Tippek

  • A részletgazdag, fodros vagy színes felsők vonzzák a tekintetet.
  • A csónaknyakú, csíkos felső horizontális csíkjai segítenek kiegyenlíteni a tested alsó és felső területét.
  • Az egyenes szabású, egyszerű nadrágokban keskenyebbnek tűnik a csípőd.
  • A magas sarok magasabbá tesz, és vékonyítja a lábadat.
  • A csípődnek jót tesz az egyenes szabású, hátul nagyobb zsebes farmer.

Amit kerülj el!

Bármilyen felsőrészt, mely a csípődig ér, mert az alsó fertályodra tereli a figyelmet. A csípőig érő pufikabátok egyébként sem stílusosak, de körte alakra kifejezetten romboló hatással vannak.
Kerüld a derékban zsinórral összehúzott, ráncolt, felhajtott nadrágot, illetve a feltűzött szárút - ez ugyanis kiemeli a vékony bokát, és teltebbé tesz mindent, ami följebbre esik. Ruhából ne válassz tapadós anyagút, és tulipánfazonút.

Stílusbeli alapszabályok

  • Kerüld az olyan öltözékeket, melyek derékban kettévágják a testedet, mert ez a választóvonal az alsó részedet teltebbnek mutatja majd.
  • Az alsó részre vegyél sötétet, a felsőre világosat. Derék alatt viselj sötétebb színeket, vagy hordj egyetlen színt tetőtől talpig. A monokróm öltözködés megnyújtja az alakot, és jó néhány centit lefarag.
  • Válassz egyszerű, jól szabott, a csípőcsontodig vagy az ujjad hegyéig érő blézert. Kerüld azokat, amelyek a combod kezdeténél végződnek, mert odavonzzák a tekintetet, és megnövelik azt, amit szeretnél kisebbnek láttatni.
  • Dobj fel egy sálat, viselj hosszú nyakláncot, vagy tereld másképpen a felsőtestedre a figyelmet.

Cikkünk megírásában az Illia Kiadó Tedd&Ne tedd könyve segített.

Ezt is szeretjük