Ritkán látott képeken a mélyszegénységben élő kongóiak gyönyörű szettjei: a stílus egyáltalán nem pénz kérdése
A brit fotós különleges képeken örökítette meg a Kongó városaiban élők stílusát. A szubkultúrához tartozók színpompás szettjei minden tekintetet magukra vonzanak.

kongo divat cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokakban még mindig erősen él az a tévhit, hogy a stílus pénz kérdése, és csak akkor lehet valaki igazán csinos, ha megteheti, hogy méregdrága, márkás ruhákat vásárol magának. Ez azonban nem igaz.

Bár tény, hogy a pénz megkönnyíti az öltözködést és a szettek összeállítását, de nem kell feltétlenül rengeteget költeni ahhoz, hogy az ember jól nézzen ki. Ezt bizonyítják a következő képek is.

A szegénységben élő kongóiak stílusa

A brit fotós, Tariq Zaidi a kongóiak színpompás összeállításait mutatja be sorozatában, mely könyvben is megjelent. A városokat járva örökíti meg az emberek szettjeit, melyek egyáltalán nem olyanok, mint amilyenre a legtöbben számítanának. A szegény területeknek is bőven akadnak ugyanis hihetetlen stílusos lakói, akik rácáfolnak az elvárásokra és az előítéletekre. Munkanapjuk végeztével igazi divatdiktátorrá változnak, és olyan ruhákba bújnak, hogy garantáltan mindenki utánuk fordul az utcán.

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük