10 étel, ami nagyban segíti a kollagéntermelést: lassítják az öregedést, fiatalítják a bőrt
Az alábbi ételek hozzájárulnak a kollagén nagyobb mértékű termelődéséhez, ezáltal a bőr rugalmasságához és feszességéhez.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kollagén természetes módon jelen van az emberi szervezetben, megtalálható a csontokban, az izmokban, a kötőszövetekben és a bőrben is. Ez, valamint az elasztinrostok felelősek a bőr feszességéért és üde rugalmasságáért, de funkciójuk az is, hogy regenerálják a bőrt, javítsák az ízületek mozgását, és védjék a szerveket. Fiatal korban a sejtek folyamatosan biztosítják a test kollagén-utánpótlását, ám az életkor előrehaladtával, 25 év felett csökken a természetes kollagéntermelés, a rostok veszítenek rugalmasságukból, és meggyengülnek. Ennek következtében lassan megjelennek az első szarkalábak, a ráncok mélyülni kezdenek, a bőr pedig fokozatosan megereszkedik.

Persze ma már léteznek olyan kezelési eljárások, amelyek a szervezet regenerációs folyamatainak helyreállítását célozzák. A kollagén- és hialuronsav-injekciók gyors ránctalanítást ígérnek, visszaadva a bőrnek az elvesztett teltséget és simaságot. Ám belsőleg igazán fontos támogatni a fiatalos külsőt: kollagénben gazdag ételek fogyasztásával lassíthatod, késleltetheted az öregedés folyamatát.

Kollagénben gazdag ételek a fiatalos külsőért

A kollagén, mint minden fehérje, aminosavakból áll. Ebből pedig kilenc olyan van, amelyet a szervezet nem tud, vagy nem a megfelelő mennyiségben képes előállítani, így pótlásukat a kollagénben gazadag ételek biztosíthatják, melyek csak állati eredetűek lehetnek. Mutatjuk, melyek azok a finomságok, amelyek tartalmazzák ezt az értékes összetevőt, vagy elősegítik annak termelődését.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük